Vad kommer tummen upp ifrån?

Innehållsförteckning

Vad kommer tummen upp ifrån?

Vad kommer tummen upp ifrån?

Det moderna användandet av tummen upp som OK-signal kommer från flyget. Bilden är tagen 1942. I modern tid var det piloter under flygets barndom som populariserade tummen upp. Piloten kunde med tummen upp signalera till markpersonalen att han var redo för att lyfta.

Vad betyder tummen upp i olika länder?

"Tummen upp" ses traditionellt som en mycket ful gest i Mellanöstern och kan tolkas som exempelvis "stoppa upp den här". Gesten uppfattas på liknande sätt även i delar av Västafrika, Sydamerika (undantaget Brasilien), Ryssland, Australien, Grekland och Sardinien.

Vad är en tumme?

Tumme (latin: pollex) är ett av människokroppens fingrar.

Vad betyder tummen upp i Sverige?

En av de vanligaste gesterna världen över är ”tummen upp” som ju i de flesta fall betyder ”okej”, ”bra”, ”det fungerar” och liknande . Motsatsen, ”tummen ner”, betyder mycket riktigt just motsatsen: ”inte okej”, ”dåligt”.

Vad är en stukad tumme?

Skada i tummens mellanled uppstår ofta vid fallolyckor där man faller så att tummen viks utåt. Skadan kallas ulnar kollateralligamentskada (UCL) eller skidåkartumme och består av en slitskada i det sidostabiliserade ledbandet på den sidan av tummens knogled som vetter mot pekfingret.

Är en tumme ett finger?

Finger[redigera | redigera wikitext] Finger (latin: digitus, "finger", digiti manus, "handens extensioner") är i människans kropp handens fem extensioner. Tummen (pollex), det kortaste och tjockaste fingret, är radialt placerat på handen och räknas som det första fingret.

Vad betyder olika Fingertecken?

I Sverige brukar 1 markeras med ett pekfinger, medan i vissa andra länder tummen används för 1. Telefonhand, att knyta handen men med tummen mot örat och lillfingret nära munnen, görs för att markera telefonsamtal, t. ex. för att symbolisera att man avser att ringa någon eller att man ber den andra att ringa en själv.

Relaterade inlägg: