Hur räddar man en aioli?

Innehållsförteckning

Hur räddar man en aioli?

Hur räddar man en aioli?

  1. Det är viktigt att alla ingredienser har samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
  2. Om aiolin skär sig så kan man rädda den genom att lägga en äggula i en annan skål och sedan tillsätta den skurna aiolin matskedsvis under vispning.
  3. Om du inte har någon stavmixer. Ta då 2 äggulor istället för 1 ägg.

Vad gör jag om majonnäsen inte blir tjock?

SPRUCKEN MAJONNÄS: Spricker eller tjocknar ej majonnäsen kan du prova att ta i en msk vatten och vispa kraftigt igen. Eller börja om med ny äggula och tillsätta lite i taget av den spruckna majonnäsen. Vanligast är att man inte haft samma temperatur på ägg och olja utan exempelvis använt ett kylskåpskallt ägg.

Vad kan man göra för att rädda en majonnäs om den spricker skär sig?

3. Rädda sprucken majonnäs. Skulle majonnäsen trots allt spricka kan du enkelt rädda den! Vispa försiktigt, och med små rörelser, ned en klick senap och någon matsked vatten i kanten av bunken.

Hur får jag Aiolin tjock?

Börja med att sakta, sakta hälla ner rapsolja under kraftig vispning i ägget. Om temperaturerna är rätt så kommer såsen att börja binda och bli tjock. Då kan du hälla i oljan lite snabbare. När du fått i ca 2-2,5 dl olja så kommer såsen att vara väldigt tjock.

Varför blir Aiolin besk?

Om du vill göra en riktigt bra aioli får du förstås röra den för hand med fin olivolja. Men vill du ha en styvare majo som passar till det mesta är neutral rapsolja ett smartare val. Dyr olivolja blir nämligen besk när den mixas eftersom det skyddande fettlagret skavs bort från beska oleokantaler.

Varför går inte Aiolin ihop?

Aiolin kommer att tappa en del konsistens av vinägern och citronsaften, så rör då och då i mer rapsolja för att behålla tjockheten. Jag föredrar aiolin ganska tjock och nästan dallrig. Då hade jag i nästan 4 dl rapsolja.

Relaterade inlägg: