Vad betyder korg?

Innehållsförteckning

Vad betyder korg?

Vad betyder korg?

En korg är en flätad behållare som används för förvaring och transport. Vanligen är korgar gjorda av naturmaterial, till exempel bark, näver eller rotting. De kan användas till förvaring av bröd, frukt (fruktkorg), svampar eller vid picknick. Större, bäddade korgar kan även användas som sovplats till husdjur.

Har fått korgen synonym?

Vad betyder få korgen? Få korgen betyder nobben.

Vad används korgar till?

Korgen är ett av de mest ursprungliga hjälpmedlen för transport och förvaring som människan känner till. De är fortfarande viktiga i människors vardag. Korgens roll har förändrats över tiden.

Vad menas med känslig?

Känslig betyder i stort sett samma sak som ömtålig.

Har den som fått korgen?

Etymologi: Uttrycket står i samband med vissa äldre bruk vid frieri. Kvinnan satte ut en korg så att mannen skulle hissas upp till henne. Om kvinnan inte tyckte om hans frieri satte hon ut en korg med lös botten eller ingen botten alls. Senare kom bruket att överlämna en korg för att uttrycka avslag.

Vad betyder slå ner sina bopålar?

Slå Ned Sina Bopålar betyder ungefär detsamma som ha sitt hem.

Vad användes korgar till förr?

Det finns olika förklaringar, både att de användes vid kolhantering men också att de användes för skörd. Granrötter har även använts i bundna korgar till exempel ostformar och förningskorgar samt korgar med lock.

Vad gör en korgmakare?

Korgmakaren utför nyproduktion och reparation av möbler och korgar. Korgmakare tillverkar korgar och möbler i exempelvis rotting eller pil. I korgmakeriet utförs också alla slags reparationer i korg och rotting. Stolsinflätningar i rotting, sjögräs och snöre.

Vad är sensibel?

Sensibel betyder ungefär detsamma som känslig.

Är känslig och ömtålig synonym?

Hur upplevde du uppläsningen av känslig? Föreslå en synonym eller ett motsatsord till känslig....Hur böjs känslig?
adjektiv
positiven känslig
ett känsligt
den|det|de känsliga
komparativen|ett|den|det|de känsligare

Relaterade inlägg: