Hur mycket tjänar man som 13 åring?

Innehållsförteckning

Hur mycket tjänar man som 13 åring?

Hur mycket tjänar man som 13 åring?

Det finns ingen lag som säger exakt vad en trettonåring ska tjäna, utan det ligger hos arbetsgivaren och kollektivavtalet. Lönen kan vara allt från 30–80 kronor i timman. Ett av de vanligaste jobben för ungdomar på 13 år är att dela ut reklam av olika former.

Hur mycket får en 14 åring i lön?

14 år och lön Kanske har din arbetsplats ett kollektivavtal som reglerar minimilönerna? Oftast säger tyvärr inte kollektivavtalet något om 14-åringar utan är anpassade för vuxna i arbetslivet. På ett ungefär kan du räkna med att 14-åringar just nu tjänar någonstans mellan 30-80 kronor per timme.

Vad ska en 17 åring ha i lön?

Här kan du hitta några av alla sommarjobb 2021. Kommunals rekommendationer för löner för kommunalt sommarjobb 2019 var: 16-17 år minst 74 kronor/timme. 18-19 år minst 90 kronor/timme.

Hur mycket tjänar en 13 åring i timmen?

Har du fyllt tretton år kan du räkna med att tjäna mellan 30-80 kronor per timme. Har du fått frågan ”Hur mycket vill du ha i lön?” från din arbetsgivare? Föreslå då 80 kronor i timmen, men var beredd på att förhandla och komma överens om mindre.

Vad är en bra lön för ungdomar?

Fr.o.m 19 år
Gäller frånPer månadPer timme
1 november 202018 985 kr109,74 kr
19 373 kr111,98 kr

Får en 13 åring sommarjobba?

Sommarjobb 13 år En bra chans för alla som fyllt 13 år är att ansöka om sommarjobb. Det vanligaste sättet att tag i ett sommarjobb för 13-åringar är att söka genom kommunen du bor i. I stort sett samtliga Sveriges kommuner någon form av sommarjobb eller feriejobb för ungdomar.

Vad kan 13 åringar göra?

13 år

  • Du får börja jobba, men bara göra lättare arbete som inte kan skada dig eller göra det svårt för dig att gå i skolan. Du kan få arbeta innan du fyllt 13 år om det är mycket lätta och ofarliga arbetsuppgifter inom familjen. ...
  • Du får öppna eget konto på sociala medier som Facebook, Snapchat, Instagram och KiK.

Hur mycket får man jobba när man är 14 år?

Arbetstider för ungdomar Ungdomar får arbeta högst 8 timmar per dag och högst 40 timmar per vecka. Om det behövs med hänsyn till arbetsuppgifterna eller övriga arbetsförhållanden gäller ett undantag från den här regeln. Då får ungdomar istället arbeta upp till 8 timmar per dag i genomsnitt på en sjudagarsperiod.

Vad får en 15 åring i lön?

På vissa arbetsplatser har man kollektivavtal som reglerar minimiönerna. Var inte rädd för att fråga din chef direkt vad som gäller och nöj dig inte bara med ”enligt avtal” utan fråga vad det innebär. För att någon riktlinje angående lön så kan 15-åringar just nu tjäna någonstans mellan 50-80 kronor per timme.

Relaterade inlägg: