Vad är en k ritning?

Innehållsförteckning

Vad är en k ritning?

Vad är en k ritning?

En ritning kan användas som historisk källa. ... Sådana ritningar görs för att få lov att bygga eller bygga om ett hus. Ritningen visar till exempel hur en byggnad är utformad – eller hur man tänkt sig att byggnaden ska se ut när den är klar.

Vad betyder R på en ritning?

En heldragen linje betecknar ofta en kontur som är synlig i den aktuella vyn. ... Streckade och punktstreckade linjer brukar beteckna dolda konturlinjer, dvs konturer som ligger bakom eller i en vägg och därför inte alls är synliga i verkligenheten – eller utifrån den aktuella vyn.

Vad betyder G på ritning?

G är en garderob.

Vad är en Systemlinje?

En konstruktions systemlinjer bör normalt antas sammanfalla med strukturelementens tyngdpunktslinjer. Dessutom antar man ofta att dessa möts i antingen ledade eller momentstyva leder (knutpunkter). Ett stort förband kan ge upphov till avsevärda moment och kan inte betraktas som en led.

Vad visar en Grundritning?

En grundritning skall göras för varje enskild fastighet. Här är det viktigt att man på något sätt räknar fram hur mycket fastigheten eller andra delar av konstruktionen som faktiskt belastar den grund som man har tänkt sig att använda.

Vad menas med Basmått?

Inget mått är exakt. Därför är det nöd- vändigt att ange en måttolerans som anger största och minsta tillåtna mått. 20±1 mm betyder att största tillåtna mått är 21 mm och minsta tillåtna är 19 mm. Måttet 20 är toleransens referensmått och kallas basmått.

Vad används Systemlinjer till?

För att sätta ut (placera) t ex en byggnad exakt rätt i förhållande till omgivningen och i förhållande till resten av världen används koordinatsystem. ... Systemlinjer på ritningar och byggarbetsplatser är exempel på egna mer lokala koordinatsystem.

Vad är en skiss bra till?

En skiss kan sägas undersöka möjligheter. Det är början på nybyggnad, till- och ombyggnader. En vision av något. När man bestämt inriktningen och omfattningen så kan man börja rita upp hela huset.

Vad betyder L på Lägenhetsritning?

Inom arkitektur och byggteknik är en planritning en illustration, oftast i skala, som visar en vy över av förhållandet mellan rum, utrymmen och andra fysiska funktioner på en strukturerad nivå av en byggnads våningsplan. ... Planritningarna görs vanligtvis i skala 1:100 och trycks vanligen på A4- eller A3-papper.

Vad står L för i en planritning?

Det finns planritningar till de flesta av våra lägenheter....Förklaringar till förkortningar på lägenhetsritningar.
FörkortningFörklaring
KPRKapprum
KTTKombinerad tvättmaskin och torktumlare
LLinneskåp
SSkåp

Relaterade inlägg: