Måste man registrera sin hund i Jordbruksverket?

Innehållsförteckning

Måste man registrera sin hund i Jordbruksverket?

Måste man registrera sin hund i Jordbruksverket?

Alla hundar i Sverige ska märkas med ett unikt id-nummer och registreras i Jordbruksverkets centrala hundregister. Vem som ansvarar för hunden ska också anmälas till hundregistret. Det finns även ett register där du som har hundar i kommersiellt syfte ska registrera anläggningen där du håller hundarna.

När bör man skaffa hund?

När är bästa tiden att skaffa hund? Bästa tiden att skaffa hund är så klart när man har mycket tid att sätta av för hunden. Den första tiden är viktig för att bygga en relation och hjälpa hunden att bli trygg i sitt nya hem. Att ta hem en valp är extra tidskrävande och man kan inte lämna valpen ensam.

Varför registrera hund i SKK?

SKKs register/stambok har funnits i över hundra år och är skapat för att vara en resurs vid avel och uppfödning samt för att ge valpköpare information om valpen man köper. Varje individ i registret har ett unikt registreringsnummer och en härstamning och kan på så vis kopplas ihop med andra individer.

Vad ska man göra när man skaffar valp?

Att tänka på när du skaffat hundvalpen:

  1. 1 Försäkra din valp! ...
  2. 2 Valpsäkra hemmet. ...
  3. 3 Gå en första hjälpen kurs. ...
  4. 4 Se till att valpen har ett eget hörn, en frizon. ...
  5. 5 Anmäl dig till en valpkurs. ...
  6. 6 Träna rumsrenhet. ...
  7. 7 Avsätt mycket tid! ...
  8. 8 Vilken mat ska valpen ha?

Varför ska man inte skaffa hund?

Du kommer aldrig kunna slappna av helt när du tar en fika på stan och hunden är med. En hund vid din sida är som att köra bil, du måste alltid ha fullt fokus på vad som sker runt omkring – cyklister, barn, andra hundar. Ditt behov av egen tid kommer inte att minska om du köper hund – men troligtvis öka.

Relaterade inlägg: