Vad gör man om man misstänker mögel i huset?

Innehållsförteckning

Vad gör man om man misstänker mögel i huset?

Vad gör man om man misstänker mögel i huset?

Om man misstänker mögel i hemmet ska man så snart som möjligt undersöka och åtgärda. – Det är viktigt att man kontaktar en mögelkonsult som får undersöka om det finns mögel i huset och i så fall sätta in ett åtgärdsprogram.

Hur vet man att det är en fuktskada?

Tecken på fukt- och mögelskador Synliga tecken på en fuktskada kan vara fuktfläckar, missfärgningar, bubblor i golvmattan eller tapeten, eller att färg flagnar och lossnar. Mögel luktar vanligtvis, och ofta känner man lukten innan man ser några tydliga tecken i bostaden.

Vem kontaktar man om man misstänker mögel?

Att det luktar kan vara ett första varningstecken på att du har en fuktskada. Kontakta Anticimex om det luktar konstigt hemma.

Hur lång tid tar det för mögel att bildas?

Om mögelsporer hamnar på ett livsmedel kan det bildas mögel och ibland kan det även bildas mögelgifter, så kallade mykotoxiner. Mögelsvampar är mikroorganismer som växer med trådliknande hyfer som tillsammans bildar ett mycel. Mycelet kan ofta ses som vita luddiga mer eller mindre stora prickar.

Vad kostar det att sanera mögel?

Att sanera fukt, mögel, lukt och röta i ett hus av normalstorlek innebär ofta kostnader från 10.0.000 och i vissa fall ännu mer.

Hur vet man att det är svartmögel?

vet man om man har mögel Ibland kan det vara svårt att vara säker på om man har mögel hemma eller inte. Detta beror bland annat på att mögelangrepp både kan vara synliga och dolda.

Hur vet jag om jag har mögel i lägenheten?

Mögel kan visa sig på olika sätt, exempelvis som fuktfläckar, missfärgningar eller bubblor i mattor och tapeter.

Relaterade inlägg: