Kan man plagiera sig själv?

Innehållsförteckning

Kan man plagiera sig själv?

Kan man plagiera sig själv?

när du skriver av andras texter eller återger andras bilder, tabeller och andra media, utan att ange källa. ... Det räknas också som plagiering om du lämnar in samma text till två olika uppgifter, även om du skrivit texterna själv. Det kallas då självplagiering.

Kan Urkund ha fel?

Fel vid skickande av filer till plagiatkontroll hos Urkund kan bero på flera olika saker. Det vanligaste är att filformatet inte stödjs. Kontrollera att filen som skall skickas är i ett av Urkund godkänt filformat. Läs mer om filformat i Urkunds support.

Vad innebär att plagiera?

Vad är plagiering? Plagiering på universitetsnivå innebär att du använder dig av andras texter/arbeten och försöker få dem att framstå som dina egna. Den grundläggande principen är att det tydligt ska framgå vad som är dina egna ord och tankar och vad du har hämtat från andra källor!

Vad händer om jag plagierar?

Plagiat är att använda andras arbeten, exempelvis texter i tryckt form eller från Internet, diagram, tabeller eller datorprogram, och få dem att framstå som sina egna är att plagiera. När du använder andras arbeten ska därför källan anges, annars kan du i värsta fall tvingas betala ersättning till den som äger verket.

Får man kopiera sin egna text?

Självplagiat. Man kan inte utan vidare återanvända sina egna texter. Om du vill återanvända delar av till exempel en hemskrivning, uppsats eller examensarbete som du själv skrivit och publicerat eller lämnat in till universitetet måste du tydligt ange att det är fråga om en återanvändning.

Hur mycket får man ha på Urkund?

– Jag brukar sätta gränsen där vid 5–10 procent, om det går upp till den nivån så brukar jag gå in i dokumenten och se vilka typer av likheter det är som finns med andra dokument. Alla träffar som programmet reagerar på är ändå inte plagiat.

Hur lång tid tar det för Urkund?

När du som student skickar in ett arbete till Ouriginal läggs det in i Ouriginals databas. Inom några timmar får din lärare ett mail med länk till ditt arbete och till analysen där arbetet jämförs med andra källor. Läraren kan skicka analysen vidare till dig via e-post.

Vad händer om man hamnar i Urkund?

När det gäller hemtentor eller digital examination uppstår misstankar oftast om det inlämnade materialet ger träffar i Urkund, ett program som genomför plagiatkontroller. Programmet kan visa om det finns stora likheter med bland annat akademiska källor på internet, böcker eller annat inlämnat studentmaterial.

Relaterade inlägg: