Varför vill man ha ett modulärt nätaggregat?

Innehållsförteckning

Varför vill man ha ett modulärt nätaggregat?

Varför vill man ha ett modulärt nätaggregat?

När du vet vilken formfaktor och längd du ska ha på ditt nätaggregat är det dags att fundera på om du ska välja ett modulärt nätaggregat eller inte. Ett modulärt nätaggregat är ett där alla kablar är löstagbara, så att du endast behöva ansluta de som du faktiskt kommer använda.

Vad gör ett nätaggregat?

Nätaggregatet är den del i apparaten, som omvandlar växelströmmen i vägguttaget till de olika former av elektricitet, vad avser spänning, ström och frekvens, som de olika ingående komponenterna behöver. ... Ett nätaggregat har alltid vissa förluster och behöver viss kylning.

Vad är ett modulärt nätaggregat?

Nätaggregat / PSU Om nätaggregatet har löstagbara kablar kallas det modulärt. Vilket är behändigt då du slipper mosa in oanvända kablar i chassit och då även öka chassits luftflöde. I vårt sortiment hittar du toppmodeller från Corsair, Fractal Design, Seasonic, be quiet!

Vad ska man ha för nätaggregat?

Kapacitetsnivån 6 watt är att rekommendera för de flesta speldatorer, och det är även i det segmentet du får som mest nätaggregat för pengarna.

Hur fungerar switchade nätaggregat?

Tekniken innebär att man ökar frekvensen på spänningen innan den konverteras till de spänningsnivåerna man vill ha. Ingångsspänningen (den vi har i elnätet) har en frekvens på 50Hz, ett switchat nätaggregat drar upp frekvensen till mellan 20KHz och 1MHz, alltså avsevärt högre.

Hur mycket ström drar nätaggregat?

Nätaggregat - Komplett.se.

Vad är och vad kännetecknar ett passivt kylt nätaggregat?

Vad är och vad kännetecknar ett passivt kylt nätaggregat? Ett passivt kylt nätaggregat använder ingen fläkt för att kyla, utan använder sig av kylfläns. Detta betyder att dessa nätaggregat inte har något fläktljud.

Vad menas med att ett nätaggregat är modulärt eller icke modulärt?

Modulära nätaggregat De har en tendens att vara i vägen och påverka datorns luftflöde. Lite mer exklusiva nätaggregat brukar därför ha löstagbara kablar för att låta datorbyggaren själv bestämma vilka kontakter som ska användas. Dessa nätaggregat kallas modulära.

Vad kostar nätaggregat?

1 290 produkter

  • Corsair RM850X V3 850W. 1 375 kr.
  • -19% Corsair RM750X V2 750W. (16) 849 kr.
  • Seasonic Focus GX 650W. (2) 649 kr.
  • Fractal Design Ion Gold 750W. (1) 999 kr.
  • -11% Corsair RM850X V2 850W. (4) 1 149 kr.
  • Corsair SF750 Platinum 750W. (3) 1 390 kr.
  • Corsair RM1000X 1000W. (4) 1 936 kr.
  • Corsair RM7W. 799 kr.

Vad kan du göra för att ta reda på hur mycket effekt den nya datorn behöver?

Vid planerat utbyte kan en energimätare användas för att ta redaeffekten. Det finns även kalkylatorer på internet där datorbyggaren kan ange vilka komponenter som sitter i datorn för att få ut ett ungefärligt värde.

Relaterade inlägg: