Hur är det att jobba på Röda Korset?

Innehållsförteckning

Hur är det att jobba på Röda Korset?

Hur är det att jobba på Röda Korset?

Att arbeta för Röda Korset är mer än en anställning. I vår värld handlar det om att rädda liv, lindra mänskligt lidanade och sprida hopp. Det gör vi varje dag runt om i världen och du kan bidra. ... Som värvare arbetar du i ett team som värvar månadsgivare på telefon, på stan eller genom dörrknackning.

Vilka jobbar på Röda Korset?

Röda Korsets styrka är att vi finns överallt, med närmare 33 000 engagerade volontärer runtom i landet och 17 miljoner volontärer över hela världen. Röda Korset har ett särskilt uppdrag i den internationella humanitära rätten, att hjälpa människor som drabbats av krig och konflikt.

Vad tjänar vd på Röda Korset?

Röda Korsets generalsekreterare Martin Ärnlöv är chef för Svenska Röda Korsets arbete i Sverige och internationellt. Hans lön är 98 000 kronor i månaden. Lönen finansieras av medlemsintäkter och avkastning från finansiellt kapital, inte av givare.

Är Röda Korsets personal?

För närvarande 192 nationella föreningarna är erkända av Internationella rödakorskommittén och antagits som fullvärdiga medlemmar i federationen. Varje enhet arbetar i sitt hemland enligt principerna i internationell humanitär rätt och stadgan för den internationella rörelsen.

Får man lön på Röda Korset?

Uppdraget som generalsekreterare innebär att leda Röda Korsets arbete med att hjälpa människor som drabbas av kris och katastrof samt att jobba förebyggande och ha beredskap för insatser vid katastrofer och i efterarbetet. ... Generalsekreteraren har endast fast lön, ingen ersättning utgår för övertid.

Vad gör att du skulle passa för rollen som värvare på Röda Korset?

Att jobba som värvare eller teamledare på Röda Korset är det perfekta jobbet att ha i början av din karriär. Du lär dig läsa av människor, engagera, argumentera och skapa opinion. Ett jobb som får dig att våga. Gillar du att träffa människor och få möjlighet att förändra deras synsätt kan värvare vara något för dig.

Relaterade inlägg: