Vad ska man tänka på när man kör halkbanan?

Innehållsförteckning

Vad ska man tänka på när man kör halkbanan?

Vad ska man tänka på när man kör halkbanan?

Det gäller att träna på en säker plats, t ex ett flygfält, där man kan sladda utan att skada någon. Ha en erfaren förare bredvid dig i framsätet och sladda försiktigt till en början. Fortsätt att sladda och vänj dig vid ögonblicket då du känner att du tappar kontrollen över bilen.

Hur länge håller halkan på?

Riskutbildningen gäller till den dag du tar ditt körkort eller i högst fem år.

När ska man köra halkan?

Halkbanan gör du i slutet av ”körkortsutbildningen”, efter moment motorväg. men har du kört mycket hemma så borde momenten inte vara några problem. Dom har som krav att man ska kunna köra på ett säkert sätt, att man kan kontrollera bilen fullt ut innan man får boka halkis. riskettan kan du göra när som helst.

Hur lång tid tar det att göra halkan?

Riskutbildning del 2, eller halkbanan som den ofta kallas, är en praktisk utbildning. Här får du uppleva hur det känns att köra på halt underlag och också praktiskt öva på situationer som kan uppstå i trafiken. Utbildningen är cirka 4 timmar lång, inklusive pauser, och innehåller: Mänskligt beteende.

När ska man göra riskettan?

Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå utbildningen. Den elev som övningskör måste ha en giltig introduktionsutbildning under hela den tid som övningskörningen pågår.

Relaterade inlägg: