Vilka ämnen behöver man för att bli apotekstekniker?

Innehållsförteckning

Vilka ämnen behöver man för att bli apotekstekniker?

Vilka ämnen behöver man för att bli apotekstekniker?

Ett slutbetyg och gymnasieexamen ska innehålla minst 2250 godkända poäng, med godkända betyg i Svenska A/1, Engelska A/5 och Matematik A/1 samt gymnasiearbete i en gymnasieexamen (gäller för dig som tog examen 2014 och framåt).

Vad kan man jobba som apotekstekniker?

Som apotekstekniker ger du råd och service till apotekskunder. Du vägleder kunderna vid val av allt från receptfria läkemedel till hygien- och hudvårdsprodukter. Du arbetar mycket med försäljning och genom att ha koll på prissättning och köpbeteenden bidrar du till apotekets lönsamhet.

Är apotekstekniker bra?

Som apotekstekniker har man många fördelar. Man vet hur ett apotek är uppbyggt, kan många rutiner och har mycket hjälp av alla läkemedelsnamn man har hört.

Vilka jobbar på ett apotek?

En apotekare kan arbeta med allt från forskning, utveckling, tillverkning, beredning och expediering av läkemedel och med uppföljning av läkemedelsanvändning. Apotekare arbetar på myndigheter, företag inom life science-branschen, apotek och inom hälso- och sjukvården.

Är det svårt att få jobb som apotekstekniker?

– Det finns många fler receptarier och apotekstekniker i apoteksvärlden, därför är chanserna större för de yrkeskategorierna att få jobb, säger Johan. ... – Trots att det i dag finns cirka 200 fler apotek har vi inte noterat någon ökning av jobb.

Hur mycket tjänar man som receptarie?

En nyutexaminerad receptarie anställd på apotek hade 20 kr per månad. Efter 10 års yrkeserfarenhet är medellönen för en receptarie på apotek cirka 34 000 kr per månad. En receptarie med några års yrkeserfarenhet hade inom läkemedelsindustri ca 39 000 kr per månad år 2019.

Hur länge studerar man till apotekstekniker?

Att plugga till apotekstekniker på yrkeshögskola hos oss innebär att du kommer läsa under 1,5 år på heltid.

Relaterade inlägg: