Vad är bäst att tvätta parkettgolv med?

Innehållsförteckning

Vad är bäst att tvätta parkettgolv med?

Vad är bäst att tvätta parkettgolv med?

Städning av parkettgolv Dammsug och torrmoppa ofta, och komplettera med en fuktig, väl urvriden mopp/trasa ibland. Bäst resultat får du med Kährs Cleaner utspätt i vatten eller färdigblandad Kährs Spray Cleaner tillsammans med vår spraymopp. Torkar golvet inom en minut har du rätt mängd vatten.

Hur gör man rent ett parkettgolv?

Börja med att sopa golvet och rengör sedan med fuktig trasa och passande rengöringsmedel. Regelbunden rengöring bör, utifrån användning, genomföras varje eller varannan vecka. Börja med att dammuga golvet och torka sedan av det med fuktig trasa och rengöringsmedel som är speciellt anpassat för det aktuella golvet.

Hur ofta ska man torka parkettgolv?

En regelbunden rengöring av parkettgolv, oavsett om det handlar om de i sommarstugan eller i lägenheten, är A och O. Varje eller varannan vecka bör du städa golvet ordentligt. Du bör köra en dammsugning minst en gång i veckan och nästan lika ofta torka av golvet med en fuktig trasa.

Hur rengör man Fiskbensparkett?

Typ av fläck Borttages med Rengör golvet med dammsugare för att få bort sågspån samt grövre smuts. Därefter torka av med en mopp med mikrofiberduk. Rengör ytan med en mikrofibermopp och ett pH-neutralt rengöringsmedel för lackat trägolv. För det- ta rekommenderar vi Bona Wood Floor Cleaner.

Hur får man bort fett från parkettgolv?

Så här får du bort fett från ett trägolv

  1. Bakpulver. Strössla lite bakpulver över fettfläcken och låt det dra in under en halvtimme. ...
  2. Potatismjöl. Samma sak som normalt fungerar då det handlar om fett på tapeter kan fungera på ett trägolv. ...
  3. Blandning bakpulver/vatten. Blanda ihop en tjock pasta av bakpulver och vatten.

Hur gör man rent golv?

Häll rikligt med vatten i en hink med några droppar såpa. Använd hellre för lite än för mycket om det inte är väldigt skitigt på golvet och du måste lösa upp fläckar på golvet som sitter åt. Men då måste du moppa golvet två gånger, annars kommer golvet bli klibbigt.

Hur ofta ska man olja golv?

Hur ofta ett oljat golv behöver underhållas beror på hur stor användningen av golvet är, rengöring, exponering för direkt solljus mm. Ett oljebehandlat trägolv bör oljas in med en underhållsolja ca 1 -2 gånger per år. Dammsug och rengör golvet noggrant, låt golvet torka först i ca 30 minuter.

Hur ofta torka golvet?

Det finns egentligen inget direkt svar på hur ofta man ska våttorka golvet utan det kan bero på flera olika faktorer. Om man har djur eller barn kan golvet behöva torkas varje dag eller kanske till och med flera gånger om dagen om djuret eller barnet går ut och in under leriga och smutsiga årstider.

Relaterade inlägg: