Varför kollo?

Innehållsförteckning

Varför kollo?

Varför kollo?

Rörelsen bottnade i idéer om det hälsosamma med frisk luft, friluftsliv och näringsrik mat. Kalla bad ansågs bra för både hälsan varför många barnkolonier placerades vid kusten. ... Stämpeln att kollo var till för barn i familjer med ekonomiska eller sociala problem levde länge kvar, fördomar som idag helt saknar grund.

Vad är skillnaden mellan kollo och läger?

Det finns traditionella kollon med mycket bad och lek. Handikapporganisationer har ofta egna läger för sina medlemmar med exempelvis synskada, hörselskada, stamning, rörelsehinder, adhd eller utvecklingsstörning. Kyrkor har konfirmationsläger, ibland integrerade för alla ungdomar.

Vad är LSS kollo?

Att vara på kollo innebär miljö ombyte, roliga friluftsaktiviteter och social samvaro med andra. ... Tillsammans med personalen formar kollo deltagarna verksamheten utifrån de egna önskemålen och behoven. På gårdarna finns möjlighet till olika utomhusaktiviteter som båtutflykter och korvgrillning.

När får man svar på kollo ansökan?

När får jag svar om jag har fått en kolloplats? Senast den 12 april ska alla som sökte kollo innan den 17 mars ha fått svar om kolloplats via mail. Du har fram till den 20 april på dig att svara ja på ditt erbjudande om kolloplats.

Relaterade inlägg: