Vad kan man göra på Styrsö?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra på Styrsö?

Vad kan man göra på Styrsö?

Bland bergknallar och strandsluttningar finns det gott om utsiktspunkter och picknickplatser. Från öns högsta punkt, Stora Rös, kan du njuta av en storslagen utsikt över hela skärgården. Härifrån kan du vandra på naturstigarna till Brännholmsviken och Styrsö Skäret.

Hur tar man sig till Styrsö?

Båt från Stenpiren i city Färjorna från Stenpirens resecentrum till de södra öarna i skärgården går numera året runt. Hela turen Stenpiren–Styrsö–Donsö–Vrångö tar cirka 1 timme och 35 minuter med båtlinje 281 och är ett smidigt alternativ till att ta spårvagn/buss till Saltholmen och där byta till båt.

Vad händer på Donsö?

Donsö Hamnfest, första lördagen i Augusti varje år Varje år arrangerar Föreningen Donsö IS ”Donsö Hamnfest” som hålls första lördagen i augusti varje sommar. Det är ett av de större årliga publika arrangemangen i hela Södra Skärgården.

Får man tälta på Styrsö?

Galterö och delar av Styrsö är naturreservat där man inte får tälta.

Kan man ta bilen till Brännö?

Oavsett om du vill ta en lunch, en dagsutflykt eller en semestervecka så passar det utmärkt att besöka Brännö! Från centrala stan ut till skärgårdsidyllen på Brännö kan du komma på under en timme. Du tar dig enkelt med bil eller kollektivtrafik från centrala Göteborg till Saltholmen. Med spårvagn tar det ca 30 minuter.

Hur stort är Donsö?

97 ha Donsö/Area

Vad kan man göra på Saltholmen?

Saltholmens kallbadhus ett vacker nakenbad. Här kan du för en liten summa under 100 kronor sola och bada naken i lugn och ro på ett inhägnat område. Det finns tre inhägnade bad; ett för endast kvinnor, ett för män och ett för par. Sola på breda bryggir, trädäck eller på klipporna.

Relaterade inlägg: