Vad menas med denier?

Innehållsförteckning

Vad menas med denier?

Vad menas med denier?

Denier är en beteckning för masktätheten i strumpbyxor och ger en indikation på tjocklek. Tunna, fina och genomskinliga strumpbyxor ligger vanligtvis på 15-20 den, medan tjockare strumpbyxor på 50 den och uppåt är mer täckande, värmer mer och passar bättre när det är kallt.

Vilket år kom strumpbyxor?

Strumpbyxor lanserades redan under mitten av 1950-talet, men kom fram till mitten av 1960-talet endast att vara något man tog på som ett tjockt vär mande plagg, ofta utanpå de tun nare strumporna.

Vad betyder 80 denier?

Denier[redigera | redigera wikitext] Denier (förkortas den) är ett mått på tjockleken av garn, som används till exempelvis nylonstrumpor och silkesstrumpor, och avser vikten i gram av 9 000 meter garn vid 70 °F och 75% relativ luftfuktighet. ... Ju högre denier-tal desto tjockare och slitstarkare strumpor, och vice versa.

Vad betyder 40 den?

Denier[redigera | redigera wikitext] Denier (förkortas den) är ett mått på tjockleken av garn, som används till exempelvis nylonstrumpor och silkesstrumpor, och avser vikten i gram av 9 000 meter garn vid 70 °F och 75% relativ luftfuktighet. ... sheer stockings) är på 15 denier, medan normaltjocka är på 30–40 denier.

Hur väljer man strumpbyxor?

RULLA UPP STRUMPBYXORNA, ETT BEN I TAGET Rulla sedan upp ena benet på strumpbyxan och trä i foten upp till knät. Upprepa samma steg med det andra benet och stanna vid knäet. Använd samma metod för att dra resten av tightsen upp över låren och höfterna.

När blev det modernt med stickade strumpor?

William Lee uppfann 1589 stickmaskinen för strumpor som stickade alla maskor i ett varv på samma gång, vilket gick mycket fortare än att sticka för hand. Samuel Wise färdigställde 1767 en stickmaskin som stickade rundstickning, och därmed kunde man för första gången industriellt tillverka strumpor utan söm.

Relaterade inlägg: