Vad är en AHA syra?

Innehållsförteckning

Vad är en AHA syra?

Vad är en AHA syra?

AHA- och BHA-syror är exempel på syror som är vanligt förekommande i hudvård. AHA- och BHA är samlingsnamn för en mängd olika syror som exempelvis mjölksyra, glykolsyra och salicylsyra. Vad gör AHA och BHA-syror med huden egentligen? - Både AHA och BHA-syror är just precis syror, och syror är frätande.

Hur använda AHA syra?

AHA-syror används ofta inom hudvård för att snabba på cellförnyelsen och exfoliera (peela) bort gamla, förbrukade celler. Syran höjer även hudens fuktnivåer, tar bort pigmenteringar och hjälper till att lugna och förebygga akne. När man får bort den glåmiga och tråkiga ytan så lämnas plats för en fin slät hud.

Vad gör lactic acid?

En högkoncentrerad mjölksyrapeeling för hudytan. Mjölksyra är en alfahydroxisyra som exfolierar huden. Denna 10%-iga formula ger en mild peeling och innehåller ren tasmansk peppar som är känd för att minska tecken på inflammation och känslighet som ofta uppstår med exfoliering.

Vilken syra ska jag använda?

De vanligaste syrorna AHA-syror, Alpha Hydroxy Acids, används ofta inom hudvård för att påskynda cellförnyelsen och peela bort döda hudceller från huden. De både exfolierar hudytan och tillför fukt, vilket gör linjer och rynkor mindre framträdande. För hemmabruk så är det främst glykolsyra och mjölksyra som används.

Vad är glycolic acid bra för?

Glykolsyra är den minsta molekylen av AHA-syrorna och penetrerar därmed snabbast och djupast ner i huden. Framställs naturligt från bla. sockerrör men kan också framställas syntetiskt. Glykolsyra är bra mot acne, hyperpigmentering, rynkor, torr hy och aktinisk keratos (en typ av hyperpigmentering/åldersfläck).

Hur ofta AHA syra?

Tänk på att aldrig använda syror längre tid än vad som står angivet, en längre verkningstid ger inte snabbare resultat – tvärt om. Använd heller inte produkten för ofta, står det max två gånger i veckan så är det två gånger i veckan som ska följas.

När ska man använda lactic acid?

Användning: Applicera en gång per dag, gärna på kvällen. Kan spädas ut med andra produkter för att reducera styrka tills huden byggt upp tolerans. Undvik kontakt med ögonen. Om kvardröjande irritation uppstår, sluta använda och kontakta läkare.

Vad är AHA behandling bra för?

AHA är tillsammans med BHA och PHA olika syror som är mycket effektiva hudvårdsingredienser när det kommer till att exfoliera huden. Det vill säga hjälpa huden att få bort döda hudceller och istället göra din hy slätare och få fräsch lyster.

Hur använder man glycolic acid?

Glykolsyra är en alfahydroxisyra som exfolierar huden. Denna 7%-iga formula erbjuder en mild skonsam exfoliering för förbättrad hudton med lyster. Formulan förbättrar visuellt även hudstrukturen vid kontinuerlig användning. Användning: Använd gärna på kvällen, inte oftare än en gång per dag.

Hur ofta ska man använda Salicylic acid?

Använd upp till 2 gånger i veckan på kvällen. The Ordinary Azelaic Acid Suspension 10% - Gelékräm som verkar uppljusande på huden och verkar utslätande på en ojämn hudyta. Passar speciellt för dig som har ärr och ojämnheter på grund av orenheter. Använd både morgon och kväll.

Relaterade inlägg: