Vad är Mildhybrid Audi?

Innehållsförteckning

Vad är Mildhybrid Audi?

Vad är Mildhybrid Audi?

De olika mildhybridmodeller som i dag finns ute har i de flesta fall en vanlig förbränningsdrivlina, men även ett 48-volts elsystem med en remstartgenerator samt ett litiumjonbatteri. Tekniken ger effektivitetsvinster och bland annat Audi säger att tekniken kan sänka förbrukningen med 0,07 liter per mil.

Vad står Audi för?

Den tyska biltillverkaren Audi är sedan 1965 ägt av Volkswagen, men grundades 1906 av August Horch. ... Audi är den latinska versionen på grundarens efternamn, Horch, som betyder ”lyssna” eller ”höra” på tyska. Audis första bil tillverkades i 140 exemplar 1910–1912 och fick namnet Audi Typ A.

Vad betyder TDI på Audi?

TDI (Turbocharged Direct Injection; sv., TDI-motor) är namnet på dieselmotorer från företaget Volkswagen Group, som kom med en turboladdare och ett direkt bränsleinsprutningssystem för cylindrarna.

Vad betyder MHEV?

Mildhybrider kallas även 48-voltshybrider eller MHEV:s (Mild Hybrid Electric Vehicles).

Vad symboliserar Audis ringar?

När företaget köptes av Volkswagen AG bytte bilarna namn till det nygamla Audi som tidigare var ett av märkena i Auto Union. DKW ansågs ha en för stark koppling till de gamla tvåtaktsdrivna bilarna. Auto Unions symbol med de fyra ringarna fast utan den horisontella linjen genom ringarna blev kvar.

Relaterade inlägg: