Vad göra åt gul gräsmatta?

Innehållsförteckning

Vad göra åt gul gräsmatta?

Vad göra åt gul gräsmatta?

Första hjälpen för alla gräsmattor är att stödså Även om gräset ser gult ut återhämtar den sig oftast och blir grön igen. Ge den första hjälpen i form av stödsådd och därefter gödsling. Stödså hela gräsmattan varje år för att få en tät gräsmatta som står emot ogräs och mossa.

Kan algomin bränna?

Vanlig NPK gräsgödsel bränner lätt om det inte regnar just vid spridningen. Algomin Gräsgödsel bränner inte så lätt och kan därför spridas även om det inte regnar. Men det bör regna inom några dagar för att du ska få full effekt på Din gödsling.

När ska man fixa gräsmattan?

När gräsmattan har torkat upp ordentligt på vårkanten är det hög tid att börja räfsa, laga och gödsla. Här går vi igenom det viktigaste du behöver tänka på för att gräsmattan ska hålla sig frisk och fin resten av året.

Varför får gräsmattan gula fläckar?

Gödsel som har spridits ut ojämnt kan ge upphov till fläckargräsmattan. Skiftande gröna nyanser kan vara ett tecken på detta. Middagssolen kan också orsaka gula fläckar. Om gödslet inte arbetas in i marken ordentligt kan solen bränna gräsmattan.

När ska man gödsla med algomin?

Gödsla tidigt på våren med Algomin Ekonäring 3-5 kg/100m2 för att ge gräsmattan bästa möjliga start. Gödsla med Algomin Grönare Gräsmatta på våren när du ser att gräset börjar växa. Gödsla sedan var 6-7 vecka så länge gräset växer. Gödsla hellre mindre och ofta än mycket och sällan.

När ska man gödsla gräsmattan med algomin?

Det är bäst att gödsla gräsmattan på våren (när gräset börjar att växa i mars) och på hösten. Detta räcker för en gräsmatta som inte används särskilt mycket. ... I maj kan du till exempel gödsla igen, då kommer din gräsmatta att förbli riktigt grön under sommaren.

När ska man Höstgödsla gräsmattan?

I september. Använd höstgödsel (även kallat PK-gödsel), dvs ett gödsel utan- eller lågt kväve, t ex Florovit Gräsgödsling Höst. Mot slutet av hösten behöver gräsmattan extra kraft för att förbereda sig för vintern.

Hur blir man av med snömögel?

Under hösten och vintern bör man också ta bort löv regelbundet från gräsmattan. På våren kan man kratta bort mossa och dött material från gräsmattan. På så vis försvinner infekterat växtmaterial och luften och ljuset kan cirkulera bättre. Gödsla gräsmattan med ett medel som innehåller mycket kalium under hösten.

Relaterade inlägg: