Hur mycket tjänar man på utlandstjänst?

Innehållsförteckning

Hur mycket tjänar man på utlandstjänst?

Hur mycket tjänar man på utlandstjänst?

25 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

När får man göra utlandstjänst?

Du som efter en genomförd grundläggande militär utbildning (GMU) direkt får en tidsbegränsad anställning som soldat, antingen som kontinuerligt tjänstgörande (GSS/K) eller som deltidstjänstgörande (GSS/T) som innebär utlandstjänstgöring har ditt tjänsteställe hos Försvarsmakten där du har din placering.

Vad innebär utlandstjänst?

En utlandstjänstgöring utförs antingen genom utlandsstationering eller under en utrikes tjänsteresa och förrättning. Arbetsgivaren beslutar utifrån uppdragets karaktär om uppdraget utomlands ska utföras genom en utlandsstationering eller i form av en utrikes tjänsteresa och förrättning.

Hur mycket tjänar man som Elitsoldat?

25 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en elitsoldat i lön?

Lönestatistiken visar bruttolön per månad för en Militär inom ....Lönestatistik baserat på utbildningsnivå
Samtliga sektorerStatlig sektor
25 500 kr25 500 kr

Är utlandstjänst frivilligt?

Tidigare har det varit frivilligt att åka utomlands. Nu är det inte det längre. Bakgrunden är riksdagsbeslut som fått Överbefälhavaren har beslutat att all personal inom försvaret ska kunna tvingas utomlands. Den som vägrar kan framöver riskera att bli uppsagd.

Kan man bli militär i ett annat land?

Svenska medborgare kan delta i militära eller liknande operationer i andra länder antingen genom medverkan i svensk trupp utomlands, eller på eget bevåg (alltså som individ i annan organisation, t. ... Främlingslegionen, eller i annat lands försvarsmakt).

Relaterade inlägg: