Vad kan man göra åt ischias gravid?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra åt ischias gravid?

Vad kan man göra åt ischias gravid?

Det finns några saker som du kan göra för att minska smärtan om du har ont:

  • Tänk på att byta ställning ofta när du sitter, står eller ligger ner.
  • Undvik att lyfta tungt eller göra vridmoment, eftersom detta belastar bäckenet och kan göra att besvären ökar.

Varför får man ont i ischiasnerven?

Orsaker till ischias En vanlig orsak till ischias är ett diskbråck i ländryggen som trycker mot ischiasnerven. Ischias kan också uppstå på grund av att nerven kläms av andra orsaker, som skador eller infektioner som ger svullnad i området.

Vad kan man göra åt foglossning?

Använd bekväma skor. Försiktig massage och värme över det smärtande området kan hjälpa spända muskler att slappna av. Ha ordentligt stöd i svanken när du sitter ner längre stunder – använd en kudde bakom ryggen. Om du sover på sidan, lägg en kudde mellan knäna för att belasta bäckenet så lite som möjligt.

Kan foglossning bli bättre?

Besvären brukar för det mesta försvinna efter förlossningen men kan kvarstå för vissa. Om du känner av liknande smärta, prata med din barnmorska eller läkare som kan ge bra information och hjälp. Det är viktigt att så tidigt som möjligt ta reda på om det handlar om vanlig ryggsmärta eller bäckensmärta.

Kan man få ischias av löpning?

Andra sporter som löpning och cykling eller bara en rask promenad kan också ge ischiassmärtor, då det belastar den päronformade rumpmuskeln så den blir hård och klämmer på den stora nerven. Ischiassmärtor kan kännas mycket olika, då det finns flera möjliga orsaker till smärtorna.

Relaterade inlägg: