Kan man avboka en resa?

Innehållsförteckning

Kan man avboka en resa?

Kan man avboka en resa?

Du har ingen lagstadgad ångerrätt när du bokar flygresa. Flygbolagets egna villkor gäller. Du kan däremot avboka resan och få tillbaka flygskatt och andra eventuella avgifter som ingår i biljetten.

Vad kostar ett avbeställningsskydd?

Hur mycket kostar avbeställningsskydd? Premien baseras på resans pris. Antingen på en fast procentsumma (oftast 5 eller 6 procent) eller med procentuell ökning utefter resans pris. Om premien utgör 5 procent av resans och resan till exempel kostar 40 000 så blir premien cirka 1 900 kronor för.

Kan man köpa till avbeställningsskydd i efterhand?

Avbeställningsskyddet ska tecknas vid bokningstillfället, men kan även läggas till på bokningen innan handpenningen ska vara betald. Om produkten som bokas in kräver omgående betalning, så måste avbeställningsskyddet bokas in samtidigt, då det inte går att lägga avbeställningsskyddet därefter.

Kan man avboka en ombokningsbar biljett?

Med en ombokningsbar biljett kan du fram till tågets avgång boka om din resa till annan ort eller ett annat datum. Du kan också avboka din resa. ... Om priset på den nya resan är högre betalar du mellanskillnaden.

Är flygbiljetter personliga?

Det är mycket viktigt att boka biljetter med exakt stavade tilltalsnamn och efternamn samt kön som det står i passet. Flygbiljetter är personliga och det är inte möjligt att ändra i en redan gjord bokning.

Vad kostar avbeställningsskydd Norwegian?

För 110 SEK per person och bokning kan du gardera dig vid oväntad sjukdom.

Vad kostar avbeställningsskydd SAS?

De flesta SAS-biljetterna är återbetalningsbara. Med vår flexibla 24-timmars öppet köp-policy kan du avboka din resa utan kostnad inom 24 timmar efter det att bokningen gjordes. De flesta SAS-biljetterna är återbetalningsbara, dock med undantag för SAS Go Light och SAS Go Smart som inte är återbetalningsbara.

Vad gäller avbokning Ving?

Du har öppet köp i 90 dagar när resan bokas mer än 180 dagar innan avresa. Det vill säga att du utan kostnad kan ändra eller avboka din resa i öppet köp-perioden på 90 dagar. Har det dykt upp nått annat datumet ni tänkte resa? Inga problem, du får boka om din resa kostnadsfritt fram till 30 dagar innan avresa.

Vad gäller vid avbokningsskydd TUI?

Följande ingår:

  • FRI OMBOKNING. Ändra resmål och hotell till en icke prissänkt resa med charterflyg, fram till 30 dagar före avresa.
  • PENGARNA TILLBAKA. Om du måste boka av din resa för att du blivit sjuk (läkarintyg krävs) eller uppsagd.
  • BO KVAR-GARANTI. ...
  • RETROAKTIVA RABATTER. ...
  • FRI NAMNÄNDRING.

Relaterade inlägg: