Vad är Audi TFSI?

Innehållsförteckning

Vad är Audi TFSI?

Vad är Audi TFSI?

TFSI (Turbo fuel stratified injection) är ett varumärkesnamn som tillhör Volkswagen Group. Det används för märkningen av turboladdade motorer med direkt bränsleinsprutning som installerats i Audi-bilar sedan år 2004.

Vad betyder TDI på Skoda?

TDI (Turbodiesel Direkt Insprutning) Det används som beteckning för alla koncernens bilar med diesel-direktinsprutning och turboladdning.

Vad står S för i Audi?

Sportchassie finns och är ganska självklart vad det är. Prosport är blandannat lite tuffare stolar. S-line är utvändig och invändig styling.

Vad är skillnaden på TSI och TFSI?

TFSI, FSI och TSI bygger alla i gunden på samma motor. Man skulle kunna börja med klumpa ihop TFSI och TSI till en och samma då den största skillnaden ligger i att VW använder beteckningen TSI medan audi skriver ut hela TFSI (Turbo Fuel Stratified injection). FSI däremot saknar turbo och är på lägre effekt.

Vad betyder 45 TFSI?

Audi beskriver själva systemet så här: ”I den nya nomenklaturen kommer motorprogrammet att grupperas i olika effektnivåer med tvåsiffriga kombinationstal. Som exempel kommer '30' att finnas på alla modeller med effekt mellan 1 hk medan '45' står för effektspannet mellan 2 hk.

Vad betyder TDI på Volkswagen?

Se Insprutare. Står för Turbocharged Direct Injection och är en turbodieselmotor med direktinsprutning. Volkswagen var 1993 den första tillverkaren att införa en direktinsprutad dieselmotor med turbo i en personbil. Sedan dess har TDI-motorn utvecklats och förbättras ytterligare.

Vad är Parkeringsventilation?

På sommaren ger samma aggregat en effektiv ventilation av bilen, genom att aktivera kupéfläkten när bilen står parkerad. Det innebär en extra komfort under de första minuterna efter start. Tiduret för parkeringsventilationen och parkeringsvärmaren aktiverar systemet automatiskt vid den inställda tiden.

Vad står RS för i Audi?

När det gäller Audi (RS2, RS4 och RS6) och andra VW-bilar betyder RS just Rennsport, dvs. racing. Alla vet ju att när vi pratar om Audi och RS står det (pga att RS2 endast kom som Avant) för RäserSkåp.

Vad betyder S tronic på Audi?

Den är helt och hållet utvecklad av Audi själva och har således ingenting att göra med Volkswagens nya sjuväxlade DSG-låda. ... Lådan utgörs av två transmissionsstrukturer som integrerar två flerskiviga kopplingar som kontrollerar de olika växlarnas kugghjul.

Relaterade inlägg: