Vad är avonova?

Innehållsförteckning

Vad är avonova?

Vad är avonova?

Hos Avonova finns företagssköterskor, företagsläkare, arbetsmiljöingenjörer, ergonomer, hälsopedagoger, psykologer, organisationskonsulter med flera som alla hjälper företag att skapa en bättre arbetsmiljö och ett mer hållbart arbetsliv för deras anställda.

Kan avonova sjukskriva?

Aktivt stöd vid såväl kort som längre sjukskrivning Tidiga insatser är viktigt både för organisationen och medarbetaren. Avonova Sjuk- och Friskanmälan med stöd och rådgivning till chef och medarbetare ger möjlighet till kortare sjukskrivning och snabbare återgång till arbete.

Vad gör en företagsläkare?

Som företagsläkare är du specialist i företagshälsovård eller arbetsmedicin och arbetar på uppdrag av arbetsgivare. ... Arbetet består till stor del av individkontakter för medicinsk bedömning och kartläggning av samband mellan ohälsa och arbete, och vid behov av arbetsrehabiliterande insatser.

Vad är Karriärväxling?

att veta var du ska börja och hur du ska gå tillväga när du står inför en yrkesmässig om- ställning i livet — en karriärväxling. Med hjälp av den här guiden är tanken att du ska få stöd i processen att hitta din nya yrkesroll.

Vad gör en företagshälsovård?

Vad är företagshälsovård? De olika yrkesgrupperna inom företagshälsovården bidrar genom sitt arbete till att upptäcka, förebygga och minimera arbetsmiljörisker. Deras insatser ingår som en viktig del i företagets/organisationens arbete med arbetsanpassning och rehabilitering.

Vad gör en företagshälsa?

Företagshälsovårdens främsta uppgift är att ta bort eller minska risker i arbetsmiljön. Om en arbetsgivare inte har tillräcklig tid eller kunskap att minska riskerna på arbetsplatsen kan företagshälsovård anlitas. Hjälpen blir då ett komplement till det egna arbetsmiljöarbetet.

Vad är Rehabkoordinering?

Så här fungerar rehabkoordinering Handlar det om ett brutet ben, så vet vi när den anställde kan komma tillbaka och vad benbrottet beror på. ... Hos oss på Avonova kallas den experten för rehabkoordinator och har som uppgift att hålla ihop hela rehabprocessen och att vara ett stöd, både för arbetsgivaren och den anställde.

Hur gör man en Friskanmälan Försäkringskassan?

Friskanmälan ska göras första arbetsdagen efter sjukfrånvaron. Systemet kommer att göra sjukavdrag från första sjukdagen till dess att friskanmälan registreras: -öppna ärendet med sjukfrånvaron under Min Sida Sjuk/friskanmälan(1) -registrera datum för ”första dag i arbetet” (inte sista sjukdagen) -klicka på ”Skicka”.

Vilken roll har företagshälsovården vid arbetsmiljöarbete?

Företagshälsovårdens främsta uppgift är att ta bort eller minska risker i arbetsmiljön. Om en arbetsgivare inte har tillräcklig tid eller kunskap att minska riskerna på arbetsplatsen kan företagshälsovård anlitas. Hjälpen blir då ett komplement till det egna arbetsmiljöarbetet.

Vad gör en beteendevetare inom företagshälsovård?

Hon är beteendevetare och arbetar som organisationskonsult på Previa företagshälsovård och är här för att hjälpa dem att förebygga att den psykosociala arbetsmiljön påverkas negativt i samband med att tillverkningen moderniseras. ... Det kommer även att påverka den psykosociala arbetsmiljön.

Relaterade inlägg: