Är mäklare ett bra yrke?

Innehållsförteckning

Är mäklare ett bra yrke?

Är mäklare ett bra yrke?

Fast lön har bara en tjugondel av de som är nya i yrket, för de som jobbat runt tio år ligger siffran på 17 procent. Om man inte störs av att arbeta obekväma arbetstider, är fastighetsmäklare ett roligt jobb, menar Ingrid Eiken. – Man får träffa mycket människor, och det är ett fritt och varierat jobb, säger hon.

Varför ha mäklare?

Varför ska jag anlita en mäklare? En mäklare bidrar med mycket oavsett om du ska köpa eller sälja en bostad. Mäklare har kompetens inom flera områden såsom ekonomi, juridik, administration och sälj. Att anlita en mäklare gör att försäljningen blir betydligt enklare och oftast även tryggare.

Hur mycket kan man tjäna som mäklare?

En mäklare säljer i snitt ca 30-50 st bostadsrätter per år eller ca 25-30 st hus per år. De bästa mäklarna i Sverige tjänar 1 000 kr per månad innan skatt under sina bästa år. Snittlönen i branschen för en mäklare är ca 41 000 kr per månad innan skatt.

Är mäklare värt det?

Mäklararvodet, även kallat provisionen är den kostnad som mäklaren tar för att sälja din bostad. Det handlar normalt sett om en kostnad på runt 35.000 kr och uppåt. Oavsett om du skall sälja en bostadsrätt eller en villa så bör du anlita en mäklare om din bostad är värd mer är 600.000 kr.

Har mäklaren något ansvar?

Mäklaren ska ge dig som köpare de råd och upplysningar som du kan behöva om bostaden och andra förhållanden som har samband med köpet. ... Mäklaren ska göra vad hen kan men har inte något ansvar för att köparen undersöker bostaden. Läs mer om köparens undersökningsplikt på Fastighetsmäklarinspektionens webbplats.

Vad krävs det för att bli en bra mäklare?

Vilka är dina 3 bästa tips för att bli en framgångsrik mäklare?

  1. Engagemang. Se till att kunder känner sig trygga och att de har en engagerad mäklare som hjälper dem från början till slut.
  2. Ge kunden tid. Lägg tid på ditt arbete och dina kunder – och jobba i team om du kan. ...
  3. Ha kul!

Relaterade inlägg: