Kan man bli av med bladlöss?

Innehållsförteckning

Kan man bli av med bladlöss?

Kan man bli av med bladlöss?

Klipp bort hårt angripna blad. Funkar på: Bladlöss, lätta spinnangrepp. Gör så här: Blanda ½ deciliter såpa i 1 liter vatten i en sprejflaska. Spreja hela växten noga, även undersidan av bladen.

Vilka växter gillar bladlöss?

Plantera in gallmyggor och bladhusparasitsteklar i trädgård och växthus. Dessa rovdjur älskar bladlöss. Man kan även plantera in guldögonslända.

Hur man blir av med bladlöss?

Här är 7 absolut miljövänliga sätt att bli av med bladlössen på:

  1. Spola bort lössen med vatten. ...
  2. Skölj växterna med såpa. ...
  3. Ta bort toppskotten. ...
  4. Kläm ihjäl bladlössen – med tejp eller klädroller. ...
  5. Spritmix i sprejflaska på lössen. ...
  6. Locka dit deras fiender. ...
  7. Börja med att få bort myrorna.

Vad lever bladlöss på?

Bladlössen föredrar unga växtdelar. Sitter i täta kolonier i skottspetsar och på de yngre bladens undersida och suger växtsaft som gör att plantorna hämmas i tillväxten. Bladlössen utsöndrar en sockerhaltig vätska, honungsdagg, som täcker växtdelar och fönsterkarmar med ett klibbigt skikt.

Vad gillar bladlöss?

Bladlöss gillar växter som står lite torrt bäst. Var noga med regelbunden vattning och gödsling så är risken mindre för angrepp. Kläm ihjäl dem. Har bladlössen inte hunnit blir så många än kan det vara enklast att helt enkelt klämma ihjäl dem med fingrarna.

Vilken skada gör bladlöss?

För det mesta skadar bladlössen yngre plantor genom att suga ut växtsaften. Under tiden släpper de ut ett gift som får bladen att krulla sig. På detta sätt formar de lövhyddor på grenspetsarna som skydd och det blir svårare för fåglar och andra rovdjur att komma åt dem.

Relaterade inlägg: