Vad kostar en Operation Smile?

Innehållsförteckning

Vad kostar en Operation Smile?

Vad kostar en Operation Smile?

Kostnaden för en operation varierar beroende på land, hur många internationella volontärer som behövs under uppdraget och hur mycket medicinsk utrustning som måste skickas. Kostnaden för en operation kan således variera, men kan kosta så lite som 2 400 kronor.

Är Operation Smile seriösa?

Kontroll och granskning. Operation Smile Sverige har 90-konto (bg 900-2221) och är därmed godkända av Svensk Insamlingskontroll, som även granskar verksamheten. Vi är också medlemmar i branschorganisationen Giva Sverige (f d FRII). Operation Smile Sveriges ekonomi granskas av en auktoriserad revisor från Grant Thornton ...

Vem startade Operation Smile?

Operation Smile grundades 1982 av Bill Magee, plastikkirurg, och Kathy Magee, sjuksköterska, och sedan starten har Operation Smile genomfört omkring 300 000 operationer i resurssvaga länder. I Sverige finns drygt 220 medicinska volontärer som åker på uppdrag.

När grundades Operation Smile?

Operation Smile grundades 1982 när plastikkirurgen William (Bill) Magee Jr tillsammans med sin fru, barnsjuksköterskan och socialarbetaren Kathleen (Kathy), reste till Filippinerna med en grupp medicinska volontärer för att operera barn med läpp-, käk- och gomspalt.

Relaterade inlägg: