Vad är Ungdomsstyrelsen?

Innehållsförteckning

Vad är Ungdomsstyrelsen?

Vad är Ungdomsstyrelsen?

Myndighetens kärnuppdrag är att ta fram och sprida kunskap om ungas levnadsvillkor och om det civila samhällets förutsättningar samt fördela bidrag till föreningsliv, kommuner och internationellt samarbete. ... 1976 blev den en myndighet. 1994 fick organisationen namnet Ungdomsstyrelsen.

Vad står MUCF för?

Strategisk myndighet för unga HBTQI-personer MUCF är en av regeringens hbtqi-strategiska myndigheter. Det innebär att vi ska främja ungas lika rättigheter och möjligheter oavsett sexuell läggning, könsidentitet eller könsuttryck.

Vad är MUCF se?

MUCF är en statlig myndighet där ungas levnadsvillkor och civila samhällets förutsättningar alltid är i fokus. Vi fördelar statsbidrag som ger stora och små organisationer möjlighet att bedriva verksamhet.

Vem gör vad MUCF?

2018. Med den här skriften vill vi orientera dig i vilken myndighet som gör vad för barn och unga i Sverige 2018. Syftet är att ge en bred och samlad beskrivning av olika statliga insatser som bidrar till att skapa goda levnadsvillkor för barn och unga.

Vad är en civil myndighet?

Regeringsformens myndighetsbegrepp Den svenska regeringsformen skiljer mellan två typer av offentliga organ: beslutande politiska församlingar, till exempel riksdagen, och myndigheter. Samtliga statliga och kommunala organ med undantag för de beslutande församlingarna är myndigheter.

Vad är en ungdom?

I Sverige finns det över en och en halv miljon unga mellan 13 och 25 år. Ungdom kan definieras som antingen en livsfas eller som en social kategori. Med livsfas menas att ungdomstiden är tiden mellan barndomen och vuxenlivet.

Vad står lupp för?

Ungdomsenkäten LUPP (lokal uppföljning av ungdomspolitiken) är ett verktyg för att ta reda på hur ungas livssituation ser ut lokalt.

Vad står UVAS för?

UVAS- unga som varken arbetar eller studerar.

Vad menas med det civila samhället?

Vad är civilsamhället? I En politik för det civila samhället (prop. 2009:10/55) definieras det civila samhället som en arena, skild från staten, marknaden och det enskilda hushållet, där människor, grupper och organisationer agerar tillsammans för gemensamma intressen.

Vilka är de rättsvårdande myndigheterna?

Här agerar varje myndighet för sig, planerar, bygger eller låter bygga utan någon som helst dialog och samordning. I budgetpropositionen har under flera tillfällen vikten av samarbete och samverkan påtalats, både av statsministern och inom de olika departementen.

Relaterade inlägg: