Vad är NFC polisen?

Innehållsförteckning

Vad är NFC polisen?

Vad är NFC polisen?

På Nationellt forensiskt centrum, NFC, på Polismyndigheten arbetar specialister inom olika ämnesområden med att genomföra forensiska undersökningar av bevismaterial från brottmål och att utveckla nya metoder och verktyg för brottsbekämpning.

Vart ligger NFC?

Nationellt forensiskt centrum[redigera | redigera wikitext] NFC har tolv driftställen. Det största laboratoriet finns i Linköping. Övriga driftställen är Borås, Göteborg, Halmstad, Kristianstad, Malmö, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Växjö och Örebro.

Hur får man jobb på NFC?

Den som vill bli forensiker och arbeta på NFC med analyser och undersökningar i främst laboratoriemiljö bör ha en akademisk grundutbildning inom sitt arbetsområde. Forensikern har vanligtvis en grundutbildning inom it, kemi eller biologi, men det finns även andra utbildningar representerade på NFC.

Vad är forensisk?

Forensisk vetenskap är ett sammanfattande begrepp för de vetenskaper som används inom kriminaltekniska (forensiska) undersökningar. Den forensiska processen omfattar samtliga undersökningar, beslut och överväganden från brottsplats till domstol. ...

Vad hette NFC förr?

Nationellt forensiskt centrum bildas 2015 NFC bildades av tidigare SKL, Statens kriminaltekniska laboratorium, och de tekniska rotlarna i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hur många arbetar på NFC?

NFC, en avdelning i Polismyndigheten, har tolv driftställen och drygt 500 anställda. Det största laboratoriet finns i Linköping. Övriga driftställen är Borås, Göteborg, Halmstad, Kristianstad, Malmö, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Växjö och Örebro.

Vad tjänar man på NFC?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201540 100 kronor42 800 kronor
201641 300 kronor44 500 kronor
201743 000 kronor44 900 kronor
201843 800 kronor45 900 kronor

Var finns nationellt Forensiskt centrum?

De tolv laboratorierna som utgör NFC är en nationell resurs och de finns i Borås, Göteborg, Halmstad, Kristianstad, Linköping, Malmö, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Växjö och Örebro.

Relaterade inlägg: