Är Nordea finskt?

Innehållsförteckning

Är Nordea finskt?

Är Nordea finskt?

Nu har flyttlasset gått och från och med 1 oktober 2018 har Nordea sitt säte i Finland.

Vem äger Nordea Bank?

Nordea Nordea Bank Danmark A/S/Parent organizations

Varför Nordea?

Därför ska du välja oss. Vårt mål är enkelt: vi vill hjälpa dig att nå dina mål och uppfylla dina drömmar. Hos oss får du smarta verktyg och lösningar samt all den kunskap och expertis du behöver. Vi ger dig råd och hjälp om din ekonomi utifrån just dina behov.

I vilka länder finns Nordea?

Vi betjänar våra kunder genom ett nätverk av bankkontor, dotterbolag och representationskontor i hela Europa och övriga världen, inklusive våra fyra nordiska hemmamarknader – Danmark, Finland, Norge och Sverige. Tillsammans utgör de fyra nordiska ländernas ekonomier världens tionde största ekonomi.

När blev Nordea finskt?

Flytten gynnar våra kunder, aktieägare och medarbetare och ger oss de bästa möjligheterna att växa och utveckla våra tjänster så att vi kan uppnå vår kundvision: vi vill att våra kunder ska uppleva att vi är lätta att ha göra med, när som helst och var som helst, att vi är relevanta och kompetenta och att de personliga ...

När blev Nordea Nordea?

Verksamheten slogs 1998 samman med den finländska banken Merita och bildade Merita-Nordbanken, vilket kom att bli det första steget i en rad av sammanslagningar som resulterade i att finanskoncernen Nordea bildades.

Hur mycket pengar har Nordea?

Nordea
Historia
Grundat2000
Bildat avKreditkassen Merita-Nordbanken Unibank
Ekonomi
Omsättning▼ € 9,005 miljarder

Vem är ägare i Swedbank?

Swedbank Swedbank/Parent organizations

Varför ställer banken frågor Nordea?

Lagkrav och samhällsansvar Alla banker måste enligt lag ha uppgifter om sina kunder och veta hur kunderna använder vissa banktjänster. ... Att vi ställer dessa frågor är alltså ett lagstadgat krav och en del av bankernas samhällsansvar för att motverka brottslig verksamhet och vi hoppas på din förståelse.

Varför ställer Nordea frågor?

Vi ställer olika slags frågor eftersom vi vill känna dig och förstå din livssituation. På så sätt kan vi ge dig goda råd och erbjuda dig banktjänster som motsvarar just dina behov. Vissa frågor ställer vi dock av andra orsaker. Nordea är en av de största bankerna i Europa, och vi vill ta vårt samhällsansvar.

Relaterade inlägg: