Vad gör man åt en sträckning i låret?

Innehållsförteckning

Vad gör man åt en sträckning i låret?

Vad gör man åt en sträckning i låret?

De första dagarna efter sträckningen är det en blödning i muskeln, då är det viktigt att undvika träning, stretching och massage av den skadade muskeln för att inte öka blödningen. Använda en elastisk linda de första två dagarna för att försöka minska blödningen.

Är det farligt med muskelbristning?

En mindre muskelbristning läker oftast på ett par veckor medan en större skada kan behöva flera månaders rehabilitering och i vissa fall kräva en operation. Vid en minde skada ska man se till att snabbt börja använda muskeln igen utan att belasta den.

Hur lindar man vaden?

Hur hårt ska man linda? Linda med jämt tryck och överlappa ca 50 % så får man ett högre tryck över vaden (som är tjockare). Smala lindor ger ett högre tryck än breda om de lindas lika hårt. På smala ben blir trycket högre än på tjockare ben vid likartad lindning.

Hur känns en sträckning i låret?

Vanliga symtom är smärta då muskeln spänns, muskelstramhet, svaghet och ömhet vid tryck. Omkringliggande muskelfibrer kan ibland gå i kramp. Ofta uppstår ett blåmärke som följd av den blödning som muskelbristningen resulterar i.

Var sitter Gubbvad?

Gubbvad är ett samlingsnamn över akut uppkommen smärta i vaden. Det som människor ofta menar när de säger att de drabbats gubbvad är att de fått en sträckning eller mikroruptur, det vill säga att några av muskelfibrerna i vaden gått av.

Relaterade inlägg: