När man inte får träffa sitt barn?

Innehållsförteckning

När man inte får träffa sitt barn?

När man inte får träffa sitt barn?

Det korta svaret på din fråga är att en vårdnadshavare inte har laglig rätt att förbjuda en förälder från att träffa sina barn. När en förälder medvetet hindrar den andra föräldern att träffa sina barn kallas det umgängessabotage.

Får inte träffa sina barn?

Min rekommendation om du inte får träffa dina barn är att du i första hand vänder dig till familjerätten i din kommun. Familjerätten erbjuder samarbetssamtal mellan föräldrar, där du och den andre föräldern kan träffa för att komma överens om bland annat umgänge.

Har jag rätt att träffa mitt barn?

Barn har rätt till en god och nära kontakt med båda sina föräldrar. Barnet har rätt att träffa båda sina föräldrar i så stor utsträckning som möjligt. Umgänget mellan barnet och den av föräldrarna som det inte bor med ska vara förutsägbart för barnet.

Kan socialen neka umgänge?

Att neka umgänge är mycket riskabelt. När socialtjänsten får in en orosanmälan ska den inleda en utredning så snabbt som möjligt, 11 kap. 1 § SoL. Eftersom anmälan rör ett barn ska socialtjänsten omedelbart göra en bedömning av om barnet behöver omedelbart skydd, 11 kap.

Relaterade inlägg: