Vad menas med näringspolitik?

Innehållsförteckning

Vad menas med näringspolitik?

Vad menas med näringspolitik?

Näringspolitiken handlar om att skapa förutsättningar för jobb och växande företag. I området ingår bland annat villkor för företagande och entreprenörskap, innovationskraft och en väl fungerande konkurrens.

Vad är det för skillnad på regeringskansli och Statsrådsberedning?

Fram till 1974 års regeringsform stod begreppet Allmän beredning för det som sedan dess kallas regeringssammanträde. Den Allmänna beredningen var ministrarnas gemensamma förberedelse av en konselj. Samtidigt användes begreppet statsrådsberedning för ett mindre sammanträde, för frågor av något mindre vikt och räckvidd.

Hur påverkar politiken företag?

Vi arbetar både nationellt och regionalt med att påverka beslutsfattare att genomföra reformer som gör det enklare, roligare och mer lönsamt att driva företag. Politikerna lyssnar på oss då vi är remissinstans till riksdag och regering och finns med i viktiga utredningar.

Hur kan politiska beslut påverka företag?

Det som politiken gör skapar en så kallad ”butterfly-effekt”, vilket betyder att ett litet politiskt beslut i t. ex. Haparanda skulle kunna påverka ett helt företag i ett annat land om de skulle ha ett samarbete. Ett politiskt beslut kan vara allt från en dödsdom till en änglaräddning för företag, stora som små.

Relaterade inlägg: