Hur påverkas människor av orkaner?

Innehållsförteckning

Hur påverkas människor av orkaner?

Hur påverkas människor av orkaner?

Orkaner är mycket farliga därför att de lyfter havsytan flera meter och när de sveper in över land är det stor risk för översvämningar, speciellt drabbas låglänta länder som Bangladesh. Majoriteten av alla väderrelaterade dödsoffer är förknippade med orkaner.

Vad händer vid en orkan?

När tropiska stormar inträffar flyger hustak av, träd välter och gator svämmar över med vattenmassor. Orkaner bildas över varmt havsvatten nära ekvatorn och kan variera kraftigt i storlek, och i takt med den globala uppvärmningen blir orkanerna allt större och deras vindstyrka allt starkare och mer ödeläggande.

Vilka länder kan drabbas av orkaner?

Länder som Haiti, Indien, Sri Lanka och Vietnam drabbas regelbundet av extremväder och har inte tid att återhämta sig fullt ut. Därför är det viktigt att de får stöd, enligt Germanwatch.

Hur skapas de kraftiga vindarna i en sådan orkan?

Hur skapas de kraftiga vindarna i en sådan orkan? För att en orkan ska bildas är det solen som levererar den energi som orkanerna utvecklar. Den värmer upp havets ytvatten och för att orkanen d¨ska bildas måste ytvattnet minst ha temperaturen +26,5 grader.

Relaterade inlägg: