Vad räknas som en vän?

Innehållsförteckning

Vad räknas som en vän?

Vad räknas som en vän?

Vänskap är en social relation i vilken de båda parterna känner tycke för varandra och hyser ömsesidig tillit och respekt. Innebörden av ordet vänskap har i västerländsk historia förändrats från Aristoteles vida kärleksbegrepp philia till att i dag närmast motsvara en privat kamratrelation.

Vad gör en vän?

Tillfredsställelse: Det ska vara trevligt att umgås med vännen, något vi ser fram emot, något som ger oss tillfredsställelse och glädje. En vän ska få oss att skratta och må bra. Energi: Vänskapen ska ge energi inte dränera den. ... Intressegemenskap: Vänskap befrämjas av delade intressen.

Hur vet man om man har en vän?

Er vänskap är inte beroende av att ni umgås jämt och ständigt. För även om ni ses en gång i veckan, månaden, eller om året så är det exakt samma sak varje gång ni ses. Äkta glädje, trygghet och stöd. Och även om ni inte har den chansen så vill ni ta alla tillfällen ni kan till att spendera tid med varandra.

Vad ska man göra för att vara en bra vän?

– En bra vän ger och tar, lyssnar och delar med sig. En bra kompis är lojal och ärlig. Om någon är ensam kan man gå fram och säga ”hej”. Det behöver inte vara svårare ändå.

Relaterade inlägg: