Vilken Spritstyll?

Innehållsförteckning

Vilken Spritstyll?

Vilken Spritstyll?

Vilken tyll ska jag använda? En klassisk konditortyll med taggar som också kan gå under namnet stjärntyll eller krusig tyll, passar fint till att täcka en hel tårta med fina spritsade rosetter i frosting eller smörkräm. De större storlekarna lämpar sig bra till spritsning av grädde.

Hur lär man sig spritsa?

Gör såhär:

  1. Vispa upp äggvitorna till styva toppar i en värmetålig skål.
  2. Fyll en kastrull med vatten som skålen passar i och täcker öppningen helt. ...
  3. Vispa i lite sv smöret i taget och fortsätt vispa tills du får en fluffig smörkräm.
  4. Skär sig, bara att fortsätta vispa så har den snart blivit fin och slät igen.

Vilka Tyllar?

För små muffins rekommenderar vi 1M eller 2D och för riktigt stora härliga muffins använd gärna tyll 1B. Tyll 6B (4B och 8B är likadana men en storlek större och mindre) ger ett randigare resultat och är en fin bas om man sedan ska dekorera med strössel eller en cake topper.

Vart kan man köpa en Spritser?

Här på Cervera hittar du spritsset, spritstyllar och spritspåsar för både engångsbruk och flergångsbruk från varumärken som Blomsterbergs, Cacas, Patisse, Sweetly Does It och Wilton.

Hur man gör en spritspåse?

Spritspåsen gör du själv av bakplåts eller smörgåspapper. Vik ett ark på mitten och forma till en strut. Tejp är bara ett hjälpmedel för att hålla formen på struten till en början. Den släpper lätt på detta glatta material men kan behövas då spritsen ska fyllas, sen tar man bort den.

Relaterade inlägg: