Vad är en operatör?

Innehållsförteckning

Vad är en operatör?

Vad är en operatör?

En operatör är ett företag som driver och säljer kapacitet eller på annat sätt tillhandahåller en tjänst för kommunikation via nät. Kommunikationen kan delas upp i fasta nät och mobilnät. Operatörer är alltså de som ser till att trafiken mellan mobiltelefoner och fasta telefoner finns och fungerar.

Hur blir man operatör?

För kunna bli larmoperatör ska du ha en gymnasieexamen, väktarutbildning, samt behärska både svenska och engelska. Erfarenhet och utbildning inom bevakning och larmteknik är meriterande. Om du vill arbeta som KC-operatör på Polismyndigheten så kan du även rekryteras om du redan jobbar inom polisen.

Hur mycket tjänar en operator?

29 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad är för sorts operator C#?

En operator är något som verkar på en eller flera termer. Exempel på operatorer är +, -, * och / som gör precis vad ni tror att de gör.

Vad krävs för att bli Larmoperatör?

För att kunna söka plats som larmoperatör krävs vanligtvis att man har genomgått gymnasieutbildning och väktarutbildning och att man behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Det är en merit om man har tidigare erfarenhet och utbildning inom bevakning och larmteknik.

Hur mycket tjänar man om man jobbar på larmcentralen?

30 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Relaterade inlägg: