Har en knöl i bröstet som gör ont?

Innehållsförteckning

Har en knöl i bröstet som gör ont?

Har en knöl i bröstet som gör ont?

De flesta knölar är inte cancer. Smärta och ömhet i brösten är inte vanliga symtom vid bröstcancer, utan har oftast en helt naturlig hormonell orsak. Röntgen av brösten, mammografi, kan påvisa cancertumörer som är så små att de inte går att känna.

Varför gör det ont när jag andas djupt?

Om du får ont i bröstet på ena sidan vid djupa andetag kan det bero på lungsäcksinflammation. Du kan också uppleva stickningar i bröstet. Tillståndet kan orsakas av andra sjukdomar som exempelvis lunginflammation och beror på att hinnor runt lungsäckarna blir inflammerade. Kontakta sjukvården för lämplig behandling.

Hur känns en fettknöl i bröstet?

Hur känns knölen? – De flesta bröstcancrar är hårdare än omgivande vävnad. Om man känner en slät och rund knöl – som man nästan kan flytta runt i bröstet – då är det oftast en godartad knöl. Den ska man ändå låta undersöka.

Hur vet man att man har bröstcancer?

Symtom på bröstcancer Det vanligaste symtomet på bröstcancer är en knöl i bröstet. Smärta och ömhet i brösten är inte vanliga symtom vid bröstcancer utan beror oftast på helt normala hormonella orsaker. Andra symtom på bröstcancer kan vara: Knöl i armhålan.

Relaterade inlägg: