Vad kan man göra med ett IMEI-nummer?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra med ett IMEI-nummer?

Vad kan man göra med ett IMEI-nummer?

Alla mobiler har ett unikt, 15-siffrigt så kallat IMEI-nummer. Det fungerar som ett serienummer och används för att identifiera enskilda mobiltelefoner i mobilnätet.

Hur anmäler man en stulen mobil?

Polisanmäl stöld/förlust För att spärra mobiltelefonabonnemanget och telefonen genom din operatör behöver du först göra en polisanmälan om stöld eller förlust av din telefon. Det kan du göra på ett formulär på nätet eller genom att ringa till 114 14.

Har polisen rätt att söka igenom mobilen?

Vid kroppsvisitation får polisen “bara” identifiera din telefon! ... Efter beslut om kroppsvisitation kan polisman som påträffar en mobiltelefon kontrollera mobilens utseende, märke, modell, pinkod eller andra kännetecken som gör att den enskilda mobiltelefonen kan identifieras.

Vad är ett IMEI-nummer?

Varje mobiltelefon har ett unikt International Mobile Equipment Identity-nummer (imei) som är användbart på många sätt. ... Du bör alltså genast anteckna numret på ett säkert ställe. Det handlar om en 15-siffrig kod som på telefoner med löstagbart batteri brukar finnas bakom batteriet.

Hur får jag fram mitt IMEI-nummer?

Hitta telefonens IMEI-kod i appen Inställningar på telefonen. Tryck på Om telefonen och titta efter IMEI.

Kan man spåra en stulen mobil?

Besök android.com/find och logga in på Google-kontot. Om du har flera telefoner klickar du på den borttappade telefonen högst upp på skärmen. Om det finns mer än en användarprofil på telefonen loggar du in på ett Google-konto som hör till huvudprofilen.

Kan polisen spärra min mobil?

Om du har förlorat din mobiltelefon kan du anmäla det som en stöld eller förlust, beroende på hur du förlorat den. ... Polisen spärrar inte mobiltelefoner eller SIM-kort. Du behöver då uppge telefonnummer, IMEI-nummer och numret på polisanmälan.

Kan polisen se vad jag skriver på sms?

1 § Rättegångsbalken). När polisen har tagit en mobiltelefon i beslag kan de alltså söka igenom all information som finns i den för att hitta uppgifter för att utreda brott, d.v.s. de får läsa sms och lyssna på telefonsvararen. ... Polis kan även i hemlighet läsa sms och komma åt annan information på en telefon.

Varför tar polisen telefonen?

Grunden för beslaget är att föremålet skäligen kan antas ha betydelse för utredning om brott. Detta kan vara exempelvis mobiltelefoner som tas i beslag för att innehållet ska kunna undersökas. - Syftet är här att säkra framtida förverkande, alltså att man vill förstöra föremålet. Det kan vara sådant som narkotika.

Relaterade inlägg: