Hur gör man med målartvätt?

Innehållsförteckning

Hur gör man med målartvätt?

Hur gör man med målartvätt?

Vid lättare rengöring blandas 1 del Målartvätt med 20 delar vatten. Vid starkt nedsmutsade ytor blandas 1 del Målartvätt med 10 delar vatten. Den färdiga blandningen påförs med svamp eller borste på den nedsmutsade ytan. Låt blandningen verka några minuter och borsta sedan ytan.

När behövs målartvätt?

Väggar som inte kräver förarbete ska tvättas noga med målartvätt. Använd en svamp och tvätta av allt fett och smuts. Skölj i flera omgångar vatten.

Är målartvätt farligt?

lösa upp smuts och fett och för att brandsäkra material eller täta läckor. Kan ge svåra ögonskador (och frätskador på hud). för målartvätt anger ofta Faroangiveklser såsom ” Orsakar allvarlig ögonirritation” och Skyddsangivelser som ”P262 - Får inte komma i kontakt med ögonen, huden eller kläderna.”

Hur länge ska målartvätt torka?

Det är viktigt att ytan är torr innan du börjar måla. Hur fort fasaden torkar beror på miljön, hur fuktigt det är och vad det är för väder. Men räkna med en vecka eller två i torktid. Är det sommar och varmt krävs kortare tid.

När ska man tvätta fasaden?

Tvätta fasaden vartannat år så minskar du risken för alg- och mögelpåväxt. Beskär eller flytta buskar som står nära fasaden så sol och vind kommer åt. Passa på att tvätta staket, räcken och terrasser när du ändå tvättar fasaden så håller även dessa sig fina längre.

Relaterade inlägg: