Vad är det som gör ont vid huvudvärk?

Innehållsförteckning

Vad är det som gör ont vid huvudvärk?

Vad är det som gör ont vid huvudvärk?

Det kan till exempel bero på stress, spända muskler, förkylning, oro eller synfel. Oftast går huvudvärken över av sig själv, men ibland kan den sitta i länge eller komma oftare. Även om det är ovanligt kan huvudvärk vara symtom på en allvarlig sjukdom. Den här texten handlar om huvudvärk hos vuxna.

Har värsta huvudvärk?

Din huvudvärk skulle kunna vara migrän. Det är en intensiv och pulserande form av huvudvärk som ofta kombineras av ljud- och ljuskänslighet samt illamående. Om du misstänker att du har migrän ska du kontakta din vårdcentral för att få huvudvärken utredd.

Varför har jag ont i tinningen?

Möjliga orsaker En vanlig orsak är spänningar i käkleden. Det kan exempelvis bero på muskelinflammation, att du gnisslar tänder eller har mycket besvär med stress eller ångest. Även förkylning och bihåleinflammation kan leda till att du får ont i tinningen, käken och huvudet.

Hur känns huvudvärk vid synfel?

Personer med okorrigerade, eller felaktigt korrigerade, synfel beskriver ibland ett obehag med tryck bakom ögonen, dunkande tinningar eller ett lätt dunkande i huvudet. Det enklaste och snabbaste sättet att bli av med detta är att ta en smärtstillande tablett – eftersom det känns som om problemet är ditt huvud.

Varför får man huvudvärk vid förkylning?

Både näsans och bihålornas slemhinnor svullnar ofta i samband med exempelvis en förkylning, utan att det leder till en bihåleinflammation. Om du har ont i ansiktet kan det även bero på en vanlig förkylning med huvudvärk eller svårare besvär som migrän eller Hortons huvudvärk.

Vad är symptom på ansträngningsutlöst huvudvärk?

  • Symptom på ansträngningsutlöst huvudvärk är en plötslig och dunkande huvudvärk vid hård ansträngning som t.ex. tunga lyft eller liknande övningar. Vid diagnos är det mycket viktigt att utesluta allvarliga orsaker till huvudvärken som blödning. Långsam fysisk uppvärmning med god vätskebalans kan hjälpa.

Vad kan huvudvärk bero på?

  • Huvudvärk är mycket vanligt. Det kan till exempel bero på stress, spända muskler, förkylning, oro eller synfel. Oftast går huvudvärken över av sig själv, men ibland kan den sitta i länge eller komma oftare. Även om det är ovanligt kan huvudvärk vara symtom på en allvarlig sjukdom.

Varför får du ett slag mot huvudet?

  • Ett slag mot huvudet kan orsaka en blödning på eller under hjärnans hinnor. Det märks inte alltid genom att du får huvudvärk, utan ofta genom andra symtom som trötthet eller att du blir svår att få kontakt med.

Relaterade inlägg: