Vad är Pippis pappa?

Innehållsförteckning

Vad är Pippis pappa?

Vad är Pippis pappa?

Kapten Efraim Långstrump, fordom havens skräck, numera söderhavskung, är Pippis pappa. Innan Pippi kom till den lilla staden var hon ute och seglade med Efraim och hans besättning på skeppet Hoppetossa.

Vilken skådespelare spelar Pippis pappa?

Pippi, spelad av Inger Nilsson, ger sin pappa, spelad av Beppe Wolgers, en stor kram sedan hon befriat honom ur sjörövarnas fångenskap i filmen Pippi Långstrump på de sju haven från 1969.

Var bor Pippis pappa?

Kapten Efraim Långstrump, Pippis pappa, sjökapten på fartyget Hoppetossa, och "negerkung" på den fiktiva Kurrekurreduttön i Söderhavet och Pippis stora idol.

Vad heter den ö i Söderhavet där Pippis pappa är kung?

Pippi, Tommy, Annika, Lilla Gubben och Herr Nilsson åker iväg till Kurre-kurreduttön i Söderhavet. Pippis pappa är kung där och vill att Pippi ska bli prinsessa. På ön finns det många spännande saker att göra. Utkom första gången 1948.

Vad är Pippi Långstrumps hela namn?

Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump är en märkvärdig flicka. Hon har en mamma som är en ängel i himlen och en pappa som är kung på Kurrekurreduttön i Söderhavet – dessutom är hon starkast i världen.

Varför tyska skådespelare i Pippi?

Eftersom Pippi-filmerna gjordes med en massa tyska pengar – svensk Filmindustri var inte säkra på att det där projektet skulle kunna spela in de investerade pengarna och ville därför ha medfinansiärer. Tyskarna älskade Astrid Lindgren redan då, men ställde som motkrav att ett antal tyska skådespelare skulle få roller.

Var är Pippis hus?

Huset som användes i filmatiseringarna ligger vid Kneippbyn på Gotland och byggdes 1902. Fram till 1970-talet stod huset i en trädgård vid Gotlands regemente (P 18) söder om Visby och var P 18:s gamla förvaltarbostad. Senare flyttades villan till Kneippbyns sommarland, tre kilometer bort.

Relaterade inlägg: