När ska man ta MSM?

Innehållsförteckning

När ska man ta MSM?

När ska man ta MSM?

Om du har känslig mage så prova gärna att ta MSM i samband med någon måltid, då minskar risken för att du ska känna av magen efteråt. På grund av den uppiggande effekten, ta inte MSM på kvällen! För många människor så blir effekten densamma som med en stor kopp kaffe.

Är MSM bra för hjärtat?

MSM är ett kosttillskott som stöder en frisk bindväv såsom senor, ligament och muskler och är faktiskt ett av de minst giftiga ämnen som finns i naturen – lika ogiftigt som vatten. MSM är också bra för hud, hår, naglar, mage, tarm samt blodkärl och hjärta.

Hur lång tid tar det innan MSM verkar?

Det sägs också att den bästa effekten nås när man äter rent MSM-pulver. Pulvret kan man även blanda med vatten och spreja på hudområden som är drabbade av exempelvis psoriasis eller akne. Man ska sedan märka skillnad redan efter fyra till fem dagar om man sprejar tre gånger per dag.

Hur länge håller MSM?

Hur lång tid det tar att få effekt av MSM är väldigt individuellt. Vissa märker effekt på ett par dagar medan andra kan behöva sex månader innan man helt plötsligt över en natt blir av med sina besvär.

Hur mycket MSM om dagen?

MSM anses vara ett av naturens minst giftiga ämnen och kan ätas löpande utan uppehåll. 2-4 g MSM/dag är en vanlig dos men det viktiga är att du börjar smått och trappar upp dosen varje vecka då det i början kan ha en utrensande effekt.

Hur bra är MSM pulver?

Studier bekräftar att tillskott med MSM kan minska smärta och stelhet vid artros. Bland annat visar en dubbelblind, placebokontrollerad studie på personer med artros på statistiskt signifikanta förbättringar vid intag av MSM. De som intog MSM rapporterade mindre smärta, stelhet och en förbättrad funktion i leden.

Relaterade inlägg: