Hur behandla blodöra?

Innehållsförteckning

Hur behandla blodöra?

Hur behandla blodöra?

Vårdmetoder. Ett sätt är att man inte gör något alls åt själva blodörat, utan bara behandlar den eventuella öroninflammationen. Så småningom avstannar blödningen i örat och blodet koagulerar. Därefter resorberas blodet av kroppen.

Varför kan det komma blod i örat?

Smärtan vid en öroninflammation beror på att det ansamlas vätska och bildas var bakom trumhinnan, så att trycket mot hinnan ökar. Ibland ökar trycket så mycket att trumhinnan spricker och då kan det rinna ut var eller blod från örat.

Vad kan man göra mot öroninflammation?

Det finns några saker som du kan pröva för att lindra symtomen.

  • Ha huvudet högt. Både barn och vuxna mår bättre av att hålla huvudet högt när de har ont i örat. ...
  • Nässprej gör det lättare att andas. Avsvällande näsdroppar och nässprej minskar nästäppa och kan göra det lättare att andas vid en förkylning. ...
  • Koksaltlösning.

Vad gör man åt sprucken trumhinna?

En sprucken trumhinna brukar bli bra av sig själv inom några veckor. I undantagsfall kan det behövas en operation för att rätta till besvären. Man brukar gå på återkommande läkarkontroller tills den spruckna trumhinnan blivit hel igen. När man har en sprucken trumhinna ska man undvika att få in vätska i örat.

Är sprucken trumhinna farligt?

Var som samlas bakom trumhinnan kan ibland orsaka ett så högt tryck att det leder till en sprucken trumhinna. Det är inte farligt, men när trumhinnan spricker gör det extra ont i örat – sedan släpper smärtan. Trumhinnan läker som regel inom någon vecka.

Relaterade inlägg: