Vad gör polisen vid misshandel?

Innehållsförteckning

Vad gör polisen vid misshandel?

Vad gör polisen vid misshandel?

När polisen utreder misshandel är det liksom vid andra brott viktigt med uppgifter från den utsatta och vittnen, och att säkra spår vid brottsplatsen. ... Polisen genomför ofta förhör och dokumenterar skador direkt på brottsplatsen. Det finns utrustning i polisbilarna för att kunna säkra eventuella spår.

Vad gör polisen vid mord?

Vid dödligt våld arbetar polisen efter en särskild handbok, PUG (polisens metodstöd för utredning av grova våldsbrott), som beskriver alla åtgärder som ska genomföras från det brottet kommer till polisens kännedom ända fram till åtal.

Vad gör polisen för att förebygga brott?

Polisen har en rad metoder för att förebygga brott. Några exempel är grannsamverkan mot inbrott och Kronobergsmodellen mot ungdomsfylla och langning av alkohol. Polisen utvecklar sin brottsförebyggande verksamhet kontinuerligt och nya arbetsmetoder tas fram i samverkan med andra brottsförebyggande aktörer.

Vad kan polisen göra för att fler ska anmäla brott?

Anmäl brott i nära relation till polisen Om du själv eller någon du känner har blivit utsatt för brott i nära relation, anmäl det till polisen genom att ringa 114 14. Om det är en akut situation, ring 112. Du behöver ringa eller besöka polisen för att anmäla brott i nära relation. För polisen råder det ingen tvekan.

Hur utreder polisen mord?

En viktig uppgift för riksmordsgruppen är att hjälpa den lokala polisen med att hantera de stora mängder information som finns i en mordutredning. Gruppen upprättar alltid ett register där man samlar alla vittnesmål, förhörsprotokoll, tips från allmänheten, och liknande.

Relaterade inlägg: