Vad gör polisen mot organiserad brottslighet?

Innehållsförteckning

Vad gör polisen mot organiserad brottslighet?

Vad gör polisen mot organiserad brottslighet?

Sedan 2009 samverkar tolv svenska myndigheter med underrättelser och operativa insatser mot kriminella individer, nätverk och fenomen i en satsning mot den organiserade brottsligheten. ... De samverkande myndigheterna ska gemensamt bekämpa den organiserade brottsligheten.

Vad kan man göra för att minska brottsligheten?

Samverkan i brottsförebyggande arbete innebär att parterna tillför sina specifika resurser, kompetenser och kunskaper för att tillsammans minska sannolikheten för brott och reducera brottslighetens skadeverkningar.

Varför uppstår organiserad brottslighet?

Den organiserade brottsligheten försöker på olika sätt skydda sin verksamhet från myndigheterna. Pengar, trakasserier, hot och våld kan ibland övertala tjänstemän att lämna ut viktig information vilket försvårar myndigheternas arbete.

Vad kan samhället göra för att minska ungdomsbrottsligheten?

Det är viktigt att se till helheten och satsa på goda uppväxtvillkor för barn och ungdomar, att ge stöd till familjer med svaga sociala och ekonomiska resurser, att ha en bra skola, en fungerande integrationspolitik och att göra insatser för att minska arbetslösheten och drogberoendet.

Hur kan man hjälpa en ungdom som begår brott?

Polisen informerar socialtjänsten om ungdomar i riskzon Det är polisens ansvar att informera socialtjänsten om de ungdomar vi bedömer löper risk att hamna i brottslighet, så att socialtjänsten kan ge dem och deras familjer det stöd och den hjälp de behöver.

Varför ökar kriminaliteten?

Misshandel är en av de brottstyper där statistiken påverkas av förändringar i benägenheten att anmäla brott. Det innebär att ökningen i statistiken kan bero såväl på en ökad omfattning av våld, som på att samhället tar våld på större allvar och därmed i högre utsträckning anmäler det våld som sker.

Relaterade inlägg: