Vad betyder Elsymbolerna?

Innehållsförteckning

Vad betyder Elsymbolerna?

Vad betyder Elsymbolerna?

Den första bilden med pilen ner beroende på om symbolen sitter över eller under plinten så visar den på en variabel in eller utgång, är det en dimmer så är det en variabel utgången som visas, är det på en ställmotor, ventil- eller spjällmotor så är det styr in/utgången som visas.

Vad betyder L på dimmer?

"L" på dimmern betyder nog att fasen kan skarvas vidare via dimmern..... de båda L:en är sammankopplade i dimmern.

Vad betyder B på eluttag?

B och X betyder samma sak dvs överkopplingsplint, bara olika hos olika fabrikat.

Vad gör en dimmer?

Rent tekniskt brukar dimrar fungera genom principen att endast släppa igenom delar av sinusvågen från elnätet. Två tekniker används; framtändning som slår av efter att en sinusvåg påbörjats och baktändning som slår på efter påbörjad sinusåg.

Vad är Lamputlopp?

IX = Lamputlopp, lamputtag eller ljusarmatur på vägg. Här kan man ladda hem Elkos Elbok där det finns en komplett förteckning över symboler.

Vad betyder symbolerna på strömbrytare?

Inkoppling av strömställare Strömställarens anslutningar är märkta för att tydligt visa hur inkopplingen ska göras. Anslutningen som är märkt L, P eller pil in är för fasledaren. Utgående anslutningar till tändtrådar är vanligen märkta med pil ut.

Vad betyder L på en strömbrytare?

Faserna (obruten fas, du har inte angett färg) kopplas ihop på L-plinten, detta ger både fas till lampan som brytaren kan bryta bort samt att du matar fas till vägguttaget.

Relaterade inlägg: