Vad står Riksbyggen för?

Innehållsförteckning

Vad står Riksbyggen för?

Vad står Riksbyggen för?

Riksbyggen är en ekonomisk förening i formen kooperativ samorganisation för bostadsrättsföreningar i Sverige som förvaltar en stor mängd fastigheter, främst tillhörande de anslutna bostadsrättsföreningarna, men också hyresrätter, industrilokaler, kontorslokaler och vårdinrättningar.

Vad gör en Marknadsområdeschef?

Marknadsområdeschef - agerar i någon av våra byggregioner och har det lokala affärsansvaret i bostadsprojekten samt personalansvar. I rollen ingår att initiera och utveckla nya bostadsprojekt samt att genomföra mark- och fastighetsförvärv.

Vad gör en stämmoordförande?

En stämmoordförande ska utses under stämmans början. Denne kan vara en extern person eller en medlem i föreningen. Stämmoordföranden ansvarar för att stämman genomförs på ett korrekt sätt, varför det är viktigt att personen i fråga har den kompetens och kunnighet som erfordras för uppdraget.

Hur många bostäder har Riksbyggen?

Sammantaget förvaltar vi över 200 000 bostadsrätter i över 4 300 bostadsrättsföreningar, varav drygt 1 700 är andelsägande föreningar. Vi förvaltar mer än 100 000 hyreslägenheter runt om i Sverige. Vi har även ett stort antal kommersiella och offentliga fastighetsägare som kunder.

Måste man ha en bostadsrättsförening?

När hyresrätter ska ombildas till bostadsrätter måste man bilda en bostadsrättsförening först, eftersom det är föreningen som köper fastigheten och sen upplåter bostadsrätterna till de boende som är intresserade och som då betalar en insats för att få bli bostadshavare.

Vad ska en kallelse innehålla?

Kallelsen ska ske enligt bestämmelserna i stadgarna. Kallelsen ska innehålla tydlig information om de ärenden som ska tas upp på stämman. Även ärenden som enligt stadgarna är obligatoriska ska framgå av kallelsen. Var uppmärksam på att om det är fråga om stadgeändring så ställs särskilda krav på kallelsen.

Relaterade inlägg: