Hur kan man hjälpa människor i Afghanistan?

Innehållsförteckning

Hur kan man hjälpa människor i Afghanistan?

Hur kan man hjälpa människor i Afghanistan?

Miljontals människor behöver humanitär hjälp för att överleva i Afghanistan och Röda Korset är på plats. De hjälper utsatta människor med bland annat nödhjälp, vård och hälsa. Du kan skänka en gåva direkt genom att swisha 900 80 95!

Får afghaner asyl i Sverige?

Information till dig som har familj i Afghanistan I vissa fall kan din familjemedlem beviljas uppehållstillstånd för att flytta till dig i Sverige. ... Det är i första hand din kärnfamilj som kan beviljas uppehållstillstånd för att flytta till dig i Sverige.

Hur ser det ut i Afghanistan idag?

Läget i Afghanistan är sedan årtionden bedrövligt. Landet har inte haft fred sedan 1970-talet och är ett av de fattigaste i världen. Konflikter, torka och fattigdom har tvingat miljoner människor på flykt. ... 2,6 miljoner afghanska flyktingar är utspridda i världen, 90 procent i Iran och Pakistan.

Hur går det i Afghanistan?

Sedan regeringen kollapsade och talibanerna tog över makten i Afghanistan är situationen i landet allvarlig. ... Nu är det viktigt att omvärlden ställer krav på de talibaner som kontrollerar landet och att arbetet med att människor som riskerar att utsättas för övergrepp kan lämna landet fortsätter.

Vilka hjälporganisationer finns i Afghanistan?

En del hjälporganisationer verksamma i Afghanistan har i det akuta läget tvingats fokusera på skydd och evakuering. Aktörer som Röda Korset, UNHCR och Läkare utan gränser har ändå verksamhet på fältet.

Hur kommer afghaner till Sverige?

De flesta unga afghaner som har kommit till Sverige är pojkar. Anledningen till det är de normer och traditioner kring kön som råder i Afghanistan. Pojkar förväntas ta ansvar för familjens försörjning, till skillnad från flickor. Pojkar antas även klara av den farliga flykten till Europa bättre än flickor.

Relaterade inlägg: