Vad kan man prata med Bris om?

Innehållsförteckning

Vad kan man prata med Bris om?

Vad kan man prata med Bris om?

Det kan till exempel handla om att du är i en situation där du behöver hjälp från socialtjänsten, skolpersonal eller en kurator på ungdomsmottagningen. Ofta uppmuntrar Bris dig att ta de kontakterna på egen hand, men om du behöver hjälp så finns vi där.

Vad har Bris för nummer?

Du som är under 18 år kan ringa till Bris för att få prata med en kurator om det du funderar mycket på eller det du behöver hjälp med. Numret är 116 111.

Vilken grupp fokuserar Bris på?

Expertgrupp Barn | Bris - Barnens Rätt i Samhället.

Hur mycket tjänar man på Bris?

Löner och arvoden Bris tillämpar inte bonusavtal, bilförmåner eller pensionsförmåner utöver sedvanlig tjänstemannapension. Bris styrelse anställer generalsekreteraren och beslutar om lönen. Bris nuvarande generalsekreterare har en ersättning om 82 500 kronor per månad. Ingen övertid utgår.

Har Bris öppet dygnet runt?

Från och med idag, den 15 mars, har Bris stödlinje för barn och unga öppet under dygnets alla timmar. Det betyder att barn alltid kan få professionellt samtalsstöd via chatt eller telefon.

Har Bris anmälningsplikt?

Nej, om du vill göra en orosanmälan kontaktar du socialtjänsten i din kommun eller polisen. Du kan däremot ringa Bris Vuxentelefon om barn, 077-150 50 50 för råd och vägledning om du känner dig osäker på hur du ska agera.

Vem kom på Bris?

BRIS bildades 1971 av Gunnel Linde och Berit Hedeby efter det att en treårig flicka hade blivit misshandlad till döds av sin styvfar tidigare under året.

Hur mycket tjänar man som kurator?

En medellön för en kurator brukar ligga på 34900 kr, men lönen varierar såklart beroende på ålder och erfarenhet. Nedan ser du lönestatistik för kurator i Sverige.

Vilka kan jobba på Bris?

Vilka svarar i Bris telefon, chatt och mejl? Det är våra Briskuratorer som svarar, både när barn och vuxna hör av sig. Alla kuratorer är utbildade socionomer som är vana att arbeta med just barn och ungdomar.

Relaterade inlägg: